Quantcast
Καραγκούνης: Μέτρα ύψους 2,6 δισ. ευρώ έρχονται από την 1η Ιανουαρίου - enikonomia.gr
share

Καραγκούνης: Μέτρα ύψους 2,6 δισ. ευρώ έρχονται από την 1η Ιανουαρίου

δημοσιεύτηκε:

Το 2017 είναι μία πολύ δύσκολη και σκληρή χρονιά, εκτίμησε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9», ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, και εξήγησε πως «ήδη έχουν ψηφισθεί μέτρα 2,6 δισ. ευρώ, τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν από 1/1/17 ο Έλληνας φορολογούμενος και ο Έλληνας ασφαλισμένος» και πως «στο ήδη πολύ αρνητικό κλίμα» έρχεται και μία συμφωνία που προβλέπει ένα 3,5% πλεονασμάτων και «θα αφορά επιπρόσθετα πολλά αρκετά μέτρα».

Σχετικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο κ. Καραγκούνης εκτίμησε πως «θα πάει προς τα πίσω», καθώς, όπως είπε, τα τεχνικά κλιμάκια και το κουαρτέτο δεν φαίνεται να γυρίζουν πίσω για τις διαπραγματεύσεις. «Αν δεν γυρίσουν, όπως αντιλαμβάνεστε, μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, τότε η αξιολόγηση θα πάει προς τα πίσω. Και βεβαίως με ό,τι και αυτό σημαίνει για την ελληνική οικονομία που είναι ήδη σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο καμπής».

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι τα τα δεδομένα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι «μπαίνει στη διαπραγμάτευση το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ πιθανότατα, ή η μείωση, περαιτέρω μείωση, των κυρίων συντάξεων που μπορεί να αγγίξει το 30% για να καλυφθούν οι στόχοι. Περί αυτού πρόκειται και νομίζω ότι βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο. Σε κάθε περίπτωση, το 2017 είναι μια πάρα πολύ δύσκολη και σκληρή χρονιά».

Σε ό,τι αφορά το επίδομα, που ανακοίνωσε για τους συνταξιούχους ο πρωθυπουργός, ο κ. Καραγκούνης έκανε λόγο για τον «ορισμό του εμπαιγμού» και τη «θεωρία του Χότζα σε απόλυτο βαθμό». «Την ίδια στιγμή που του παίρνεις κοντά στο χιλιάρικο, του δίνεις πίσω ως αντίδωρο 300 ευρώ. Αν μιλάμε γι αυτό και αν μου λέτε αν καλώς δίνονται τα 300 ευρώ βεβαίως και καλώς δίνονται, αν όμως για τα 300 ευρώ πρέπει να καταβάλει 837 ή 1000 ευρώ, τότε κακώς γίνεται. Γι αυτό το καταλαβαίνει ο κόσμος και γι αυτό καταρρέει αυτή η κυβέρνηση στις δημοσκοπήσεις…» είπε.

Αναφορά με τι επρόκειτο να κάνει η ΝΔ ως κυβέρνηση, ο βουλευτής της παράταξης απάντησε: «Η παροχολογία ίσως τώρα έχει κουράσει και τον κόσμο… Να σας θυμίσω το mail Χαρδούβελη… Δεν περιελάμβανε τίποτα απ΄ όλα αυτά, καμία μείωση σε όλα αυτά. Απολύτως καμία. Συζητούσαμε μόνο για τις επικουρικές… Αν θυμάστε αυτή τη ρήτρα του 14%. Τι σχέση έχει αυτό με τις μειώσεις άμεσα των κυρίων επικουρικών ΕΚΑΣ, τα οποία έχουν ψηφισθεί ήδη; Τι σχέση έχουν με όλα αυτά; Τι σχέση έχουν με τα μέτρα που συζητούν αυτή τη στιγμή στα εργασιακά; Αυτά δεν ήταν στο τραπεέζι… Πολλά από αυτά δεν ήταν καν στο τραπέζι… Μπήκαν μετά το 2015 λόγω αυτής της διαπραγμάτευσης και λόγω του τρίτου μνημονίου. Λόγω των φορολογικών μέτρων τα οποία έχουν παρθεί από το 2015. Έως σήμερα είναι 9 δισ ευρώ μέτρα.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου, ο κ. Καραγκούνης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι επρόκειτο για «δηλώσεις απαράδεκτες, δηλώσεις που πραγματικά προσβάλλουν και τη συλλογική μνήμη, αλλά και το δημοκρατικό πολίτευμα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.