Quantcast
FAZ: Ξεκίνησε ο Αφγανός δολοφόνος από την Κέρκυρα; - enikonomia.gr
share

FAZ: Ξεκίνησε ο Αφγανός δολοφόνος από την Κέρκυρα;

δημοσιεύτηκε:

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ασχολείται με την υπόθεση του νεαρού Αφγανού ο οποίος συνελήφθη στο Φράιμπουργκ για τον βιασμό και τη δολοφονία 19χρονης φοιτήτριας.

Ενδείξεις της αστυνομίας ταυτίζουν τον ύποπτο με τον δράστη της βίαιης επίθεσης εναντίον 20χρονης κοπέλας στην Κέρκυρα το 2013 που είχε συγκλονίσει τότε την κοινή γνώμη, μία πράξη «για την οποία ο Αφγανός είχε καταδικαστεί από ελληνικό δικαστήριο σε δέκα χρόνια φυλάκισης. “Αφού έγινε γνωστό το όνομα του δράστη εξετάσαμε πολλές πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητά του, μία από τις οποίες μας οδήγησε στο περιστατικό της Κέρκυρας“ δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Φράιμπουργκ στην εφημερίδα. Το περιοδικό Stern αποκάλυψε την εγκληματική πορεία του Χουσεΐν Κ., για τον οποίο υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι στις 16 Οκτωβρίου βίασε και κατόπιν δολοφόνησε τη 19χρονη Μαρία Λ. Σύμφωνα με το περιοδικό ο νεαρός καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2014 σε δέκα έτη φυλάκισης, ωστόσο οι λόγοι που αφέθηκε εν τω μεταξύ ελεύθερος δεν είναι σαφείς».

«Κατά τη διάρκεια των ερευνών και με τη διαδικασία της ταυτοποίησης του DNA του δράστη η αρμόδια επιτροπή κατέθεσε σχετικό ερώτημα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες καθώς και στις ελληνικές αρχές, ωστόσο η απάντηση ήταν αρνητική. Ωστόσο είναι αμφίβολο εάν στη δίκη του δράστη στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε εξέταση DNA» συνεχίζει το άρθρο καταλήγοντας στις δυσκολίες ταυτοποίησης των νεαρών προσφύγων, οι οποίοι κατά κανόνα δεν φέρουν μαζί τους προσωπικά έγγραφα όταν φτάνουν στην Ευρώπη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.