Quantcast
Θεσμοθέτηση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού προτείνουν ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη - enikonomia.gr
share

Θεσμοθέτηση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού προτείνουν ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη

δημοσιεύτηκε:

Τροπολογία για τη θεσμοθέτηση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού φυσικών και νομικών προσώπων στο πολυνομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα και την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η τροπολογία προβλέπει ότι μέσω του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού θα πραγματοποιείται η διαχείριση εσόδων από συναλλαγές POS ή μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών, η καταβολή των αμοιβών των εργαζομένων, η κατάθεση των ασφαλιστικών εισφορών και η πληρωμή των υποχρεώσεων προς το δημόσιο (φόροι, ρυθμίσεις, ΦΠΑ κλπ), η πληρωμή ενοικίων, ΔΕΚΟ, προμηθευτών κλπ, οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης.

«Η πολιτεία οφείλει αντί να προβαίνει τυφλά, σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης εναντίον των επιχειρήσεων που αγωνίζονται να επιβιώσουν να θεσμοθετήσει άμεσα ένα ειδικό Ακατάσχετο Επιχειρηματικό Λογαριασμό προκειμένου να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία τους και στη δυνατότητα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους και τρίτους», αναφέρει η εισηγητική έκθεση. Σημειώνεται, ότι κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, και η ΝΔ λίγο νωρίτερα κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.