Quantcast
Συνάντηση Δραγασάκη με τον πρόεδρο του ΤΧΣ - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Δραγασάκη με τον πρόεδρο του ΤΧΣ

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) Χρήστο Σκλαβούνη θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Το περιεχόμενο της συνάντησης δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο δεδομένου ότι ο κ. Δραγασάκης έχει ως αρμοδιότητα το συντονισμό της οικονομικής πολιτικής δεν αποκλείεται να εξετασθούν παρεμφερή ζητήματα.

Πάντως, τις προηγούμενες ημέρες δημοσιογραφικές πληροφορίες έφεραν την κυβέρνηση να εξετάζει αλλαγές στη Διοίκηση του ΤΧΣ.

Στη σχετική ονοματολογία είχε εμπλακεί και το όνομα του μέχρι προσφάτως αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Τάκη Ρουμελιώτη.

Ωστόσο, ο καταστατικός νόμος του ΤΧΣ ν. 3864/2010 όπως τροποποιήθηκε προσφάτως με το ν.4254/2014 προβλέπει στη παράγραφο 6 του άρθρου 4 ότι όσοι έχουν διατελέσει υπάλληλοι ή σύμβουλοι πιστωτικών ιδρυμάτων εποπτευομένων από την Τράπεζα της Ελλάδος ή κατέχουν μετοχικό κεφάλαιο ή διαθέτουν χρηματοοικονομική συμμετοχή που συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με το μετοχικό κεφάλαιο τέτοιου ιδρύματος αξίας 100.000 ευρώ ή ανώτερης κατά τα τελευταία τρία έτη δεν μπορούν να τοποθετηθούν στη Διοίκηση του ΤΧΣ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.