Quantcast
Der Spiegel: «Ο παλιός Τσίπρας επέστρεψε» - enikonomia.gr
share

Der Spiegel: «Ο παλιός Τσίπρας επέστρεψε»

δημοσιεύτηκε:

«Ο παλιός Τσίπρας επέστρεψε» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel, όπου αναλύονται όσα επακολούθησαν μετά το «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ειδικότερα στο άρθρο επισημαίνεται ότι: «Φαίνεται πως ο παλιός Τσίπρας είναι πίσω: Ο χαρισματικός ρήτορας, που καλλιεργεί την πολεμική διάθεση. Ο Τσίπρας είχε τόση αυτοπεποίθηση την άνοιξη του 2015. Εκείνη την εποχή, πυροδότησε μια μάχη εξουσίας, η οποία κατέληξε με την Ελλάδα να χρεοκοπεί. Από τότε ο πρωθυπουργός ήταν αιχμάλωτος των απαιτήσεων της λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων, που η Ελλάδα έπρεπε να συμφωνήσει για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας. Αλλα ο ρόλος του πιστού των δανειστών κούρασε τον Τσίπρα. Ηταν συχνά κυκλοθυμικός, πικραμένος και ανυπόμονος», τονίζει το Der Spiegel.

Παράλληλα παραθέτει δύο πιθανά σενάρια της τακτικής Τσίπρα: «Οι πιστωτές να δώσουν τις ευχές τους και να αποδεχθούν ηπιότερα μέτρα λιτότητας. Αυτό θα αυξήσει την δημοτικότητά του και θα του αυξήσουν τις πιθανότητες επανεκλογής. Αν οι δανειστές δεν ”παίξουν”, ο Τσίπρας θα επιδιώξει εκλογές -παρότι ο Τσακαλώτος το αρνήθηκε στο Βερολίνο. Αντί να είναι διστακτικός, θα γίνει ένας σεβαστός αντίπαλος των πιστωτών».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.