Quantcast
Βενιάμης: Τα δάνεια μου είναι ενήμερα - enikonomia.gr
share

Βενιάμης: Τα δάνεια μου είναι ενήμερα

δημοσιεύτηκε:

Απάντηση στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Realnews, της προηγούμενης Κυριακής, για τον εισαγγελικό έλεγχο που διενεργείται σχετικά με τα δάνεια που έλαβε από την Marfin την περίοδο 2005-2011, δίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Βενιάμη έχει ως εξής:

«Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στο Φύλλο υπ’ αριθμό 421 της Εφημερίδας Realnews και στην πρώτη σελίδα αυτής, φιλοξενήθηκε ευμεγέθης φωτογραφία μου υπό τον πηχυαίο τίτλο: «Τα δάνεια Βενιάμη στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα», ενώ στη Σελίδα 52 της ως άνω Εφημερίδας ακολούθησε σχετικό εκτενές ρεπορτάζ.

Αρχικά, θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι ως πολίτης αλλά και ως Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, σέβομαι απολύτως την ελευθερία του Τύπου κάτι το οποίο έχω επανειλημμένως αποδείξει και εμπράκτως όλα αυτά τα χρόνια, ενώ ουδέποτε τόσο εγώ προσωπικά όσο και οποιαδήποτε εταιρεία συμφερόντων μου έχουμε απασχολήσει τα κοινά.

Από την άλλη πλευρά βεβαίως, έχω ηθικό καθήκον να επισημάνω ότι υπάρχουν μη ηθελημένες ανακρίβειες στο σχετικό ρεπορτάζ.

Συγκεκριμένα, με την παρούσα θα ήθελα να ενημερώσω το αναγνωστικό κοινό ότι πράγματι τόσο οι ελεγχόμενες από εμένα εταιρείες «ALMIRANTE ARMADORA S.A.», «DERBY SHIPPING AND INVESTMENT CO LTD» και «SUNNY VIEW TRUST INC.», όσο και εγώ προσωπικά έχουμε δανειοδοτηθεί από την πρώην «MARFIN EGNATIA BANK» και νυν «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.». Το ύψος όμως των δανειακών χρηματοδοτήσεων δεν έχει καμία σχέση με τα ποσά που αναφέρονται στη σελίδα 52 του σχετικού ρεπορτάζ αλλά είναι πολύ σημαντικά μικρότερο.

Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι, όπως άλλωστε προκύπτει και από τις σχετικές ενημερώσεις που αποστέλλει, σε τακτική βάση, η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. προς τους ως άνω δανειολήπτες, όλα – ανεξαιρέτως – τα προαναφερθέντα δάνεια εξυπηρετούνται κανονικά, είναι απολύτως ενήμερα και εξασφαλισμένα.

Τέλος, εννοείται ότι η συνεργασία μου με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της χώρας μας, στο πλαίσιο του ευρύτερου ελέγχου, που διενεργείται από αυτές, αναφορικά με δάνεια που έχουν χορηγηθεί από την πρώην «MARFIN EGNATIA BANK» και αφορούν και τις ως άνω δανειολήπτριες εταιρείες, είναι αυτονοήτως δεδομένη και οικειοθελής.»

Από την πλευρά του , ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πληρεξούσιος Δικηγόρος του Θεόδωρου Βενιάμη, δηλώνει στην «R» ότι: «Ο κ. Θεόδωρος Βενιάμης ζει με τη θάλασσα και από τη θάλασσα, αλλά δεν ζει με θαλασσοδάνεια.»


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.