Quantcast
Διεύρυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Τυνησίας συμφώνησαν Ν. Κοτζιάς και Κ. Ζινάουι - enikonomia.gr
share

Διεύρυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Τυνησίας συμφώνησαν Ν. Κοτζιάς και Κ. Ζινάουι

δημοσιεύτηκε:

Τη βούληση για την περαιτέρω διεύρυνση των διμερών σχέσεων εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τυνησίας, Νίκος Κοτζιάς και Κεμάιες Ζινάουι, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο περιθώριο της 4ης Υπουργικής Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αραβικού Συνδέσμου, η οποία διεξάγεται σήμερα στο Κάιρο.

Συγκεκριμένα, οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν την ανάγκη να δοθεί συνέχεια στις αποφάσεις που ελήφθησαν στο πλαίσιο της πρόσφατης Μεικτής Διϋπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Τυνησίας, συμφώνησαν να προγραμματιστεί η διεξαγωγή συναντήσεων μεταξύ των πολιτικών διευθυντών των υπουργείων Εξωτερικών και αντάλλαξαν προσκλήσεις για την πραγματοποίηση εκατέρωθεν επισκέψεων.

Ο κ. Κοτζιάς και ο κ. Ζινάουι, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία του Αραβικού Συνδέσμου, συζήτησαν, επίσης, διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, που έδωσαν την ευκαιρία στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας για την ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας και την προώθηση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδικότερα, ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τον συνομιλητή του για τις αποφάσεις της Διάσκεψης της Ρόδου και το πνεύμα που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, μέσω της οποίας επιδιώκεται η ανάπτυξη θετικών δράσεων συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ανατολικής Μεσογείου σε διάφορα πεδία, όπως είναι ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η έρευνα και τα θέματα νεολαίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.