Quantcast
Καραγκούνης: Θα υπερψηφίσουμε την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου - enikonomia.gr
share

Καραγκούνης: Θα υπερψηφίσουμε την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

δημοσιεύτηκε:

Θα υπερψηφίσουμε την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, «παρά το γεγονός ότι αφορά ορισμένα μόνο νησιά και για μόλις έναν χρόνο» δήλωσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Εμείς παραμένουμε σταθεροί σ’ αυτά που λέγαμε, η κυβέρνηση απώλεσε αυτή τη δυνατότητα στην προηγούμενη διαπραγμάτευση και προσπαθεί, έστω, για πολύ λίγα νησιά και για έναν χρόνο να θεραπεύσει ό,τι μπορεί να θεραπεύσει» ανέφερε ο κ. Καραγκούνης.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «επικοινωνιακές πιρουέτες που θα έχουν κόστος για την ελληνική κοινωνία και τον Έλληνα φορολογούμενο» και σημείωσε: «Φαίνεται ότι δεν είχε γίνει συνεννόηση και αυτό πάει την αξιολόγηση πιο πίσω. Κι αν η αξιολόγηση πάει πιο πίσω και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν πληρώνονται και η οικονομία μένει σε μεγάλη αστάθεια και η αξιολόγηση δεν κλείνει. Και γενικά υπάρχει ένας διάχυτος φόβος να πάθουμε αυτό που πάθαμε το 2015, όταν φτάσαμε να υπογράφουμε μνημόνιο 86 δισ. ευρώ, φτάσαμε να υποφέρουμε από μέτρα 9 δισ. ευρώ ήδη και το 2017 θα είναι η χειρότερη χρονιά των τελευταίων πάρα πολλών ετών αφού θα είναι επιβαρυμένη με 2,6 δισ. ευρώ».

Για το «παρών» της ΝΔ στην ψηφοφορία για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, ο κ. Καραγκούνης είπε: «Καταγγείλαμε τον τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης». Αναρωτήθηκε: «Αν δεν έχεις συνεννοηθεί με τους δανειστές και η αξιολόγηση πάει προς τα πίσω κι αυτό το προς τα πίσω σημάνει και νέα μέτρα για τον Έλληνα φορολογούμενο, είναι σοβαρό και αξιόπιστο αυτό που κάνει αυτή η κυβέρνηση;».

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση που κατέθεσαν, χθες, 15 βουλευτές της ΝΔ, με κύριο ερώτημα αν «χρηματοδοτήθηκαν πολιτικοί φορείς ή κόμματα στην Ελλάδα ή Έλληνες υπήκοοι από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας;”» ο αν. τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος -μεταξύ άλλων- σημείωσε: «Θεωρούμε πως είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση για την οποία δεν έχουμε λάβει απάντηση, τόσο για την offshore πίσω από την Αυγή αλλά και για τις σχέσεις με τον κ. Αρτεμίου».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.