Quantcast
Υπουργείο Εργασίας: Απολύτως ανακριβή τα δημοσιεύματα για κατασχέσεις σε μικροοφειλέτες ΙΚΑ -ΟΓΑ - enikonomia.gr
share

Υπουργείο Εργασίας: Απολύτως ανακριβή τα δημοσιεύματα για κατασχέσεις σε μικροοφειλέτες ΙΚΑ -ΟΓΑ

δημοσιεύτηκε:

Απολύτως ανακριβή χαρακτηρίζει το υπουργείο Εργασίας σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν «κατασχέσεις για μικροοφειλέτες ΙΚΑ ΟΓΑ» και σε «κυνήγι 500.000 μικροφειλετών» με «ειδοποιητήρια από τη νέα χρονιά».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «καμία κατάσχεση δεν έχει γίνει και δεν πρόκειται να γίνει για τέτοιου ύψους οφειλές. Αυτό είναι μία ξεκάθαρη πολιτική απόφαση». Όπως διευκρινίζει το υπουργείο, «κατασχέσεις επιδιώκονται μόνο όπου υπάρχουν περιουσίες και μεγάλες οφειλές με αποδεδειγμένη δυνατότητα καταβολής εισφορών που δεν γίνεται».

«Η διαβίβαση των ασφαλιστικών οφειλών κάτω των 5.000 ευρώ στο ΚΕΑΟ δεν συνδέεται με τη διαδικασία των κατασχέσεων και ούτε αλλάζει κάτι σχετικά με αυτή. Αντίθετα, η διαβίβαση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο ΚΕΑΟ κρίθηκε αναγκαία, γιατί οι οφειλέτες αδυνατούσαν να προσκομίσουν στα δικαστήρια τις απαιτούμενες βεβαιώσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στα ταμεία και δεν μπορούσαν να υπαχθούν στο νόμο Κατσέλη περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών» ξεκαθαρίζει το υπουργείο Εργασίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.