Quantcast
Αυγενάκης: Πλούσιος σε υποσχέσεις ο κ. Τσίπρας, αλλά χωρίς σχέδιο - enikonomia.gr
share

Αυγενάκης: Πλούσιος σε υποσχέσεις ο κ. Τσίπρας, αλλά χωρίς σχέδιο

δημοσιεύτηκε:

Για «πλούσια παροχή λόγων και υποσχέσεων» κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κρήτη. Ο γραμματέας της ΠΕ και βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ τονίζει πως ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε μετά από σχεδόν δύο χρόνια ότι εξελέγη βουλευτής Ηρακλείου και εμφανίστηκε με υποσχέσεις, χωρίς πρόγραμμα, σχέδιο και χρονοδιάγραμμα.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρεται στο «καλάθι των υποσχέσεων» του κ. Τσίπρα το οποίο, όπως τονίζει, έχει ποικιλία. Παραθέτει μάλιστα συγκεκριμένες δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στις οποίες και ασκεί κριτική.

* Αεροδρόμιο Καστελίου: ο κ. Πρωθυπουργός πανηγύρισε για τη δημοπρασία του Οκτωβρίου, αγνοώντας ότι ο διεθνής διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί τον Μάιο του 2014 με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το 2019 και ότι χάθηκαν 2 έτη σε παρατάσεις και αναβολές.

* Β.Ο.Α.Κ.: γενικόλογες υποσχέσεις για έναρξη το 2018 και για έγκριση … στο μέλλον από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Βεβαίως, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς εξασφάλιση χρηματοδότησης και χωρίς χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

* Αναβάθμιση στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»: η … υποσχόμενη αναβάθμιση θα γίνει, κατά τον κ. Τσίπρα, απλά αποτελεί έκπληξη το τι περιλαμβάνει, το πότε θα γίνει και με τι χρηματοδότηση!

* Εκτροπή του Πλατύ ποταμού: λίγο πιο συγκρατημένος ο κ. Τσίπρας, υποσχέθηκε ότι θα γίνει, αλλά επεσήμανε ότι «… θα γίνει προσπάθεια εξεύρεσης πόρων» και φυσικά δεν αναφέρθηκε σε κάποιο χρονοδιάγραμμα!

* Οδικό δίκτυο: κι εδώ γενικόλογες υποσχέσεις για έργα στο οδικό δίκτυο του νησιού γενικά και αόριστα!

* Δημόσια Υγεία: περήφανος για την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την κατάσταση του τομέα υγείας δήλωσε ο κ. Τσίπρας. Φαίνεται πως … δεν ενημερώθηκε για τις τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία, την υποστελέχωση, τις κλειστές κλίνες Μ.Ε.Θ., τα προβλήματα λειτουργίας του Ε.Κ.Α.Β. και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας.

* Αγρότες: αισιόδοξος και για τα θέματα των αγροτών, αφού δόθηκαν οι ενισχύσεις και η εξισωτική αποζημίωση. Φυσικά δεν ανέφερε τις αποζημιώσεις από καταστροφές στην παραγωγή, την αύξηση του ΦΠΑ και την υπερφορολόγηση των αγροτών, την μη ενεργοποίηση του πλοίου ασφαλείας και την καταστροφή των προϊόντων στα λιμάνια!

Όσον αφορά τους αγρότες-κτηνοτρόφους, ο κ. Αυγενάκης τονίζει πως ο κ. Τσίπρας δεν τοποθετήθηκε στις επίσημες προτάσεις της Ν.Δ. που περιλαμβάνουν δικαιότερη φορολόγηση και δέσμευση για επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και τις ζωοτροφές από το 24% στο 13%. «Καμία αναφορά σε προτάσεις άμεσης εφαρμογής, που έχει προτείνει η Ν.Δ., όπως μείωση μεσοσταθμικά του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών, μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% εντός δύο ετών, αύξηση του ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ από τις 10.000 στις 25.000 ευρώ, μείωση στο μισό του ειδικού τέλους της ΕΡΤ, μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τα αγροτικά εφόδια και τις ζωοτροφές, κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, και ταχύτερη επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες, μέσα από τη ριζική απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας στους αγρότες, μέσα από τη ριζική απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας», τονίζει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη «οι γενικόλογες υποσχέσεις για τον νομό Ηρακλείου είναι, πράγματι, μια ωραία έκθεση ιδεών, μόνο που πλέον ο κ. Τσίπρας δεν είναι πρόεδρος του δεκαπενταμελούς για να μοιράζει υποσχέσεις και να γράφει εκθέσεις, που ίσως να έπαιρναν και καλό βαθμό».

«Είναι δύο χρόνια ο πρωθυπουργός της χώρας και οφείλει να παρουσιάζει συγκεκριμένα, κοστολογημένα και με σαφή χρονοδιαγράμματα έργα και σχέδια. Οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και τις υποχρεώσεις του! Οφείλει να αντιληφθεί ότι οι Ηρακλειώτες, οι Κρήτες, όπως και όλοι οι Έλληνες πλέον δεν πείθονται από τα ψέματα του, δεν αγοράζουν τις υποσχέσεις του», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.