Quantcast
ΝΔ: «Πληρώνει» με το ίδιο νόμισμα τον Τσίπρα - enikonomia.gr
share

ΝΔ: «Πληρώνει» με το ίδιο νόμισμα τον Τσίπρα

δημοσιεύτηκε:

«Χριστουγεννιάτικο δώρο» του ΣΥΡΙΖΑ προς την αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί η Νέα Δημοκρατία τη δημοσιοποίηση της επιστολής Τσακαλώτου προς τους δανειστές.

Εδώ και ημέρες στην Πειραιώς άκουγαν τους συνεργάτες του πρωθυπουργού αλλά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να τους αποκαλούν «υπηρέτες και ζητιάνους του Σόιμπλε», γιατί στην ψηφοφορία για το επίδομα στους συνταξιούχους ψήφισαν «παρών» αντί «ναι».

Σήμερα αυτή η επιλογή δικαιώνεται, λένε στη Νέα Δημοκρατία και είναι χαρακτηριστική η δήλωση που έκανε ο Μάκης Βορίδης, εισηγητής από την αρχή της «σκληρής» γραμμής, στον realfm 97.8 και τον Νίκο Στραβελάκη:

«Δεν ψηφίσαμε “ναι”, για να μην είμαστε σε αυτή τη θέση που είναι η κυβέρνηση σήμερα, να αναγκαζόμαστε να υπογράφουμε μετάνοιες και να κάνουμε ρεβεράντζες και να στέλνουμε επιστολές που να ζητάμε συγγνώμη και να είμαστε ξεβρακωμένοι, γι’ αυτό δεν ψηφίσαμε “ναι”».

Η αναφορά Τσακαλώτου ότι η κυβέρνηση θα είναι διαρκώς αφοσιωμένη στις δεσμεύσεις του μνημονίου, αλλά και η αναφορά του ότι θα ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» στις συντάξεις, σε περίπτωση που τα στοιχεία της Εurostat δείξουν ότι οι συμφωνηθέντες στόχοι δεν έχουν επιτευχθεί, αποτέλεσαν «βούτυρο στο ψωμί» της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο στο πρωθυπουργό όσο και στον υπουργό Οικονομικών.

Μάλιστα, η ΝΔ πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τον κύριο Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας τον ως τον καλύτερο σύμμαχο των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών, ο οποίος δέχεται να εγκλωβίσει τη χώρα σε διαρκή λιτότητα, προκειμένου να μείνει στην καρέκλα της εξουσίας.

Με το ίδιο νόμισμα πλήρωσε και τις κατηγορίες περί «ζητιάνων» του Σόιμπλε, αφού χαρακτηρίζει την επιστολή «ορισμό της υποτέλειας και του εξευτελισμού, ταπεινωτική για όλους τους Έλληνες και την χώρα».

Είναι προφανές ότι το επόμενο διάστημα αυτή η επιστολή θα ανασύρεται από τη Νέα Δημοκρατία, κάθε φορά που η κυβέρνηση επιχειρεί να την ταυτίσει με τους δανειστές, κάθε φορά που η κυβέρνηση θα την αποκαλεί «τρόικα εσωτερικού και συμμαχία των προθύμων».

Η επιστολή Τσακαλώτου έδωσε στη Νέα Δημοκρατία το «αποδεικτικό υλικό» που έψαχνε προκειμένου, να πείσει αναποφάσιστους ψηφοφόρους ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάνει τον «επαναστάτη» και τον «προστάτη των φτωχών» μόνο για εσωτερική κατανάλωση, ενώ είναι διατεθειμένος να δεχθεί και να ψηφίσει ότι του πουν οι δανειστές, προκειμένου να μείνει στη θέση του πρωθυπουργού.

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.