Quantcast
Μουζάλας: Χωρίς τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας θα είχαμε 100.000 ακόμη ανθρώπους στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Μουζάλας: Χωρίς τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας θα είχαμε 100.000 ακόμη ανθρώπους στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Τη σημασία της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, αλλά και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και των εθελοντών στους πρόσφυγες, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας

Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό έχει βοηθήσει τη χώρα μας, ήταν μια βάση για να μπει μια τάξη στο χάος, σημειώνει ο κ. Μουζάλας και προσθέτει πως χωρίς αυτήν θα είχαμε 100.000 ακόμη ανθρώπους στην Ελλάδα.

Σε ερώτηση αν υπάρχει σχέδιο β’ στην περίπτωση ραγδαίας αύξησης των προσφυγικών ροών, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής απαντά πως «το plan b και το plan c είναι το plan a: να ισχύσει η συμφωνία».

Στη συνέχεια ο κ. Μουζάλας κάνει σαφές ότι η αλληλεγγύη πρέπει να γίνεται οργανωμένα, σημειώνοντας πως «δεν θα επιτρέψουμε ο καθένας, όποτε θέλει και για όσο θέλει, να πηγαίνει σε ένα camp και να κάνει ό,τι θέλει».

Στο πλαίσιο αυτό, έστειλε το μήνυμα ότι «οι ΜΚΟ δεν μπορούν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα» και τόνισε: «Στη χώρα μας δεν υπήρχε σύστημα ελέγχου, επομένως, μπορούσαν να παρεισφρήσουν και ύποπτες ΜΚΟ εις βάρος των καθ’ όλα νόμιμων. Με το μητρώο, θέλουμε να είναι σαφώς ελέγξιμη η δράση τους και όχι να περιορίσουμε τις δυνατότητές τους».

Στη συνέχεια ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έδωσε έμφαση στη βελτίωση των χώρων φιλοξενίας των μεταναστών και των προσφύγων. «Θα φύγουμε από το συσσίτιο και θα μπούμε στο cash, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει πάρα πολύ. Αλλά αυτό θέλει μία ειδική μελέτη» επισήμανε και διευκρίνισε πως θα πρέπει τα χρήματα να δοθούν με βάση την οικονομική τους κατάσταση και με βάση το τι γίνεται στην ελληνική κοινωνία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.