Quantcast
Σε κατάσταση συναγερμού το Ενεργειακό Σύστημα λόγω ψύχους - enikonomia.gr
share

Σε κατάσταση συναγερμού το Ενεργειακό Σύστημα λόγω ψύχους

δημοσιεύτηκε:

Σε συναγερμό βρίσκεται το ενεργειακό σύστημα λόγω ψύχους.

Ο ΔΕΣΦΑ αποφάσισε την κήρυξη Κατάστασης Συναγερμού 2, καθώς εκτιμά ότι τα αντλήσιμα αποθέματα στη Ρεβυθούσα δεν επαρκούν για την κάλυψη της ζήτησης μέχρι την άφιξη του νέου έκτακτου φορτίου LNG που αναμένεται την Τετάρτη, ακόμα και στη περίπτωση όπου δεν διαταραχθεί η ομαλή τροφοδοσία του Συστήματος από τα δύο Σημεία Εισόδου.


Η κατάσταση επιτείνεται από το γεγονός ότι το σύστημα φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού έχουν φτάσει στα όριά τους.
Στο ηλεκτρικό σύστημα βρίσκονται εκτός λειτουργίας 4 μονάδες της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα δύο μονάδες του Αγίου Δημητρίου βρίσκονται σε προγραμματισμένες εργασίες για την αποθείωση, μία μονάδα της Καρδιάς τέθηκε εκτός την Κυριακή, ενώ μία ακόμη μονάδα του Αμύνταιου βγήκε χθες νοκ άουτ. Επίσης λόγω των χαμηλών τιμών στην Ελλάδα και των υψηλών στη Βουλγαρία δεν μπορούν να γίνουν εισαγωγές, ενώ και οι ΑΠΕ προβλέπεται να έχουν μειωμένη παραγωγή.


Η κατανάλωση φυσικού αερίου που σε συνθήκες αιχμής φθάνει τις 160-170 χιλιάδες μεγαβατώρες, τη Δευτέρα άγγιξε τις 290 χιλιάδες, ενώ η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας ξεπέρασε τις 9 χιλιάδες, δοκιμάζοντας τις αντοχές του συστήματος, που τέθηκε σε «πορτοκαλί συναγερμό».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.