Quantcast
Σπυράκη: Αρχές Μαρτίου θα κλείσει η αξιολόγηση - enikonomia.gr
share

Σπυράκη: Αρχές Μαρτίου θα κλείσει η αξιολόγηση

δημοσιεύτηκε:

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει γη και ύδωρ για να μείνει στην εξουσία, ετοιμάζεται να υποκύψει στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm» η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. Συμπλήρωσε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, γιατί η κυβέρνηση ήθελε να δημιουργήσει στους πολίτες την εντύπωση ότι διαπραγματεύεται.

«Υποθηκεύει το μέλλον της χώρας και μετά τη θητεία της και αυτό δεν πρέπει να γίνεται» υπογράμμισε η κ. Σπυράκη, ενώ για τη συνάντηση Τσακαλώτου- Σαπέν είπε ότι περιμένουμε καλές κουβέντες αλλά και απαιτήσεις που θα ξεπερνούν το 2018. Η ευρωβουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι εάν θα επιτευχθεί το κλείσιμο της αξιολόγησης, αυτό θα γίνει αρχές Μαρτίου.

Η κ. Σπυράκη επιτέθηκε στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να βάλει ατζέντα, παρά να λέει «ναι» σε όλα. Μάλιστα αναφέρθηκε στο θέμα των προσφύγων λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι υπόλογη στην ΕΕ καθώς, ενώ έχουν αποδεσμευτεί κονδύλια σχεδόν μισού δις για τη φιλοξενία των προσφύγων, αρρωσταίνουν άνθρωποι στις σκηνές.

Ερωτηθείσα για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, υπογράμμισε ότι η ΝΔ έδωσε δείγμα γραφής καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άφησε κανένα περιθώριο ότι θα υπάρξει διαφωνία μεταξύ κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επανέλαβε την πάγια θέση της ΝΔ για εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχής και εξέφρασε την επιφύλαξή της για το εάν θα υπάρξει τελικά συμφωνία, αφού, όπως είπε, η Τουρκία δεν προσέρχεται με διάθεση για λύση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.