Quantcast
Tageszeitung: Μια απόδειξη για την ανικανότητα της Ευρώπης - enikonomia.gr
share

Tageszeitung: Μια απόδειξη για την ανικανότητα της Ευρώπης

δημοσιεύτηκε:

Η Tageszeitung επιγράφει άρθρο της με τον τίτλο «Μια απόδειξη για την ανικανότητα της Ευρώπης». Στο ρεπορτάζ της αναφέρεται στην περίπτωση ενός πρόσφυγα από το Χαλέπι που μένει προσωρινά στον καταυλισμό της Χίου.

«Στις σκηνές, εδώ στη Χίο, η θερμοκρασία τις νύχτες πέφτει κάτω από μείον 2 βαθμούς. Κοιμόμαστε σε ένα λεπτό στρώμα ακριβώς πάνω από το έδαφος», αναφέρει ο πρόσφυγας από τη Συρία. Όλοι είναι έκθετοι στο κρύο, με σκηνές και ρούχα βρεγμένα από το χιόνι.

«Μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση το ευρωπαϊκό δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα δοκιμάζεται. Mια ανθρωπιστική προσφυγική πολιτική που θα βασίζεται στη συμπόνια και την αλληλεγγύη, πρέπει επιτέλους να εφαρμόσει η Ευρώπη», αναφέρει στην εφημερίδα εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για του Πρόσφυγες.

Η ΤΑZ σχολιάζει επίσης σκωπτικά την ικανοποίηση του γερμανού υπ. Εσωτερικών για τη μείωση του αριθμού των νεοαφιχθέντων προσφύγων στη Γερμανία.

«Ο ντε Μεζιέρ χαίρεται για τα νούμερα. Από την άλλη οι πρόσφυγες παγώνουν στην Ελλάδα», σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα του Βερολίνου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης ότι το 2016 εισήλθαν στη Γερμανία μόνο 280.000 πρόσφυγες, σε αντίθεση με τους 890.000 αιτούντες άσυλο του 2015.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.