Quantcast
Βρούτσης: Η κυβέρνηση έχει κρυφή ατζέντα για νέα μέτρα - enikonomia.gr
share

Βρούτσης: Η κυβέρνηση έχει κρυφή ατζέντα για νέα μέτρα

δημοσιεύτηκε:

«Σήμερα το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης και οι βαθμοί δυσκολίας που εμφανίζονται, είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας, της έλλειψης λογικής της κυβέρνησης, η οποία οδηγεί τα πράγματα από το κακό στο χειρότερο» δήλωσε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», εκτιμώντας, παράλληλα, πως η κυβέρνηση έχει κρυφή ατζέντα για νέα μέτρα.

«Η κυβέρνηση με αυτές τις συμπεριφορές και τις ενέργειές της έχει φέρει πάλι την Ελλάδα, όχι μόνο στην απομάκρυνσή της από το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, αλλά μπροστά σε νέα μέτρα, που έχουν να κάνουν με την επέκταση 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος πέρα από το 2018. Εκτιμώ ότι η κυβέρνηση έχει κρυφή ατζέντα, ότι για το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα έχει δεσμευθεί και μετά το 2018» είπε.

Ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε συνολικά 13 μειώσεις στις συντάξεις, ενώ έκανε λόγο για νέα μείωση των κύριων συντάξεων στους σημερινούς συνταξιούχους, με τη μείωση της προσωπικής διαφοράς. «Όλες οι μειώσεις είναι ανεπιθύμητες και κακές. Το ερώτημα που τίθεται είναι, αν ήταν αναγκαίες κάθε φορά. Όταν προχωράς λόγω ανοησίας σε περαιτέρω μειώσεις, είναι ολέθριο λάθος. Όλες οι μειώσεις που έγιναν στο συνταξιοδοτικό δεν ήταν αναγκαίες. Τα 310 εκατ. που ήταν στο email Χαρδούβελη έγιναν 3,1 δισ., δεκαπλασιάστηκε ο λογαριασμός για τους σημερινούς συνταξιούχους» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «το τίμημα του λαϊκισμού και της ανικανότητας το πληρώνει ο συνταξιούχος, ο άνεργος, ο εργαζόμενος όλος ο ελληνικός λαός».

Ο τομεάρχης ΝΔ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να συναινέσει, εάν η κυβέρνηση θέσει θέμα αυξημένης πλειοψηφίας στην ψήφιση νέων μέτρων. «Θα τα ψηφίσει μόνη της, διότι είναι αποτέλεσμα της δικής της ανικανότητας, οπότε περιττεύει οτιδήποτε άλλο. Σε καμία περίπτωση η ΝΔ δεν πρόκειται να προσχωρήσει στην άποψη να ψηφίσει μέτρα, τα οποία είναι άδικα και αχρείαστα και τα οποία είναι αποτέλεσμα των ευθυνών αυτής της κυβέρνησης» υπογράμμισε.

Σημείωσε δε, ότι «η ΝΔ δε σκίζει ούτε μνημόνια, ούτε καλεί σε συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει στο τρακτέρ να καθοδηγεί τους αγρότες εναντίον της κυβέρνησης, ούτε προπηλακίζονται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με εντολή της ΝΔ και αυτό δείχνει την υπευθυνότητα, ενώ το κυριότερο δε βγάζουμε αφίσες ως ΝΔ που να καθοδηγούμε τον κόσμο και τους πολίτες να μην πληρώνουν τους φόρους τους ή τις εισφορές τους».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο θέμα των συλλήψεων δημοσιογράφων της εφημερίδας «Παραπολιτικά» ο κ. Βρούτσης έκανε λόγω για φαινόμενα «αυταρχικά» και «πρωτοφανή», τα οποία «έχουν να κάνουν με την ταυτότητα της αντίληψης του συγκεκριμένου κόμματος, των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, για τη διακυβέρνηση και τη Δημοκρατία».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.