Quantcast
Γεροβασίλη: Συνειδητό ψέμα της ΝΔ οι υποτιθέμενες 27.000 προσλήψεις στο Δημόσιο - enikonomia.gr
share

Γεροβασίλη: Συνειδητό ψέμα της ΝΔ οι υποτιθέμενες 27.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

δημοσιεύτηκε:

Συνειδητό ψέμα από την πλευρά της ΝΔ είναι οι υποτιθέμενες 27.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, είπε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89. «Όσα ισχυρίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχουν καμία επαφή με την αλήθεια», υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη σημειώνοντας ότι ο αριθμός που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ αφορά την απασχόληση στο Δημόσιο και όχι νέες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων.

«Έγιναν περίπου 1.700 προσλήψεις υπαλλήλων προηγούμενων ετών με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις», υπογράμμισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και κάλεσε τη ΝΔ να αποφασίσει εάν θα γίνονται ή όχι σεβαστές οι δικαστικές αποφάσεις.

«Φυσικά, οι 27.000 εργαζόμενοι άπτονται δημόσιων λειτουργιών, όμως δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι», ξεκαθάρισε η κ. Γεροβασίλη και καταλόγισε ευθύνες στη ΝΔ, η οποία ελλείψει πολιτικού αφηγήματος επιλέγει συνειδητά να προσβάλλει την κυβέρνηση. «Αυτή είναι η βασική στόχευση: από τα συνειδητά ψέματα μέχρι την αποδόμηση προσωπικοτήτων. Θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από τη συκοφαντία και τη λάσπη. Ο πολιτικός πρέπει να δέχεται σκληρή κριτική και να είναι η ζωή του διαυγής. Όχι όμως λάσπη, γιατί θίγονται υπολήψεις και προσωπικότητες», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Συμπλήρωσε δε πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να ενεργοποιήσει κοινωνικά αντανακλαστικά αναφορικά με το ότι το κακό Δημόσιο κατέστρεψε τη χώρα «λες και δεν πέρασαν εκείνοι, δεν δημιούργησαν το πελατειακό κράτος» ήταν το δηκτικό σχόλιο της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως υπουργός έχει αφήσει το αποτύπωμά του, που δεν είναι άλλο από την απέχθεια προς τον δημόσιο τομέα. Ακολούθησε πολιτική οριζόντιων περικοπών και δημιούργησε δεξαμενές απολύσεων, κατά κύριο λόγο με τη διαθεσιμότητα και κατά δεύτερο με την υποχρεωτική κινητικότητα», τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

Ερωτηθείσα για τα δημοσιεύματα που την αφορούν σχετικά με το ασυμβίβαστο απάντησε: «Βουλευτής και επάγγελμα δεν έχει ασυμβίβαστο. Είμαι γιατρός και αυτό το επάγγελμα ασκούσα».

«Ας αποφασίσουν, να είμαστε ανεπάγγελτοι ή να εργαζόμαστε;» διερωτήθηκε και συμπλήρωσε πως η εκτίμησή της είναι πως ο βουλευτής πρέπει να είναι μέσα στην κοινωνία. Καταλήγοντας η Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε τίποτα ασυμβίβαστο μεταξύ της δουλειάς της και της θέσης της ως βουλευτού, ενώ καταλόγισε ευθύνες στα κόμματα και, κυρίως, στην αξιωματική αντιπολίτευση, τα οποία ένιωσαν την ανάγκη άκριτα να υιοθετήσουν τα ψευδή, όπως τα χαρακτήρισε, δημοσιεύματα.

Στη συνέντευξή της αναφέρθηκε αναλυτικά στο στοίχημα του υπουργείου της που είναι να τελειώσουν οι παθογένειες της δημόσιας διοίκησης και να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο κράτος. «Βρισκόμαστε σε αλλαγή κατεύθυνσης με στόχο την κατάργηση της γραφειοκρατίας και τη δημιουργία ενός δημόσιου τομέα φιλικού προς τον πολίτη, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά γιατί αντιλαμβανόμαστε τη διοικητική ανασυγκρότηση ως κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας στη χώρα», τόνισε η υπουργός.

Αναφερθείσα στο ενιαίο σύστημα κινητικότητας που έχει στόχο να ενισχυθούν οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες, αλλά και στα όσα έχουν προγραμματιστεί –μεταξύ άλλων η ψηφιακή υπογραφή και η ψηφιακή διακίνηση εγγράφων–, είπε πως είναι κινήσεις που θα αποτυπωθούν στην καθημερινότητα των πολιτών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.