Quantcast
Ανοικτά σήμερα τα καταστήματα, πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων - enikonomia.gr
share

Ανοικτά σήμερα τα καταστήματα, πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων

δημοσιεύτηκε:

Η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων ξεκίνησε από τις 9 Ιανουαρίου και σήμερα τα καταστήματα, πρώτη Κυριακής της εκπτωτικής περιόδου θα είναι ανοιχτά, με τον εμπορικό κόσμο να περιμένει τόνωση του τζίρου.

Τα καταστήματα σήμερα θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα, ενώ μέχρι τις 8 θα παραμείνουν ανοιχτά τα εμπορικά κέντρα και οι μεγάλες αλυσίδες.

Όσον αφορά στους καταστηματάρχες του νομού Θεσσαλονίκης, έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά τα καταστήματά τους την πρώτη Κυριακή της περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων.

Η ΕΣΕΕ ενημερώνει για τις χειμερινές εκπτώσεις του 2017, τον καθορισμό της πρώτης Κυριακής των εκπτώσεων και τη νέα υποχρέωση των εμπορικών καταστημάτων για αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) αποφάσισε νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία κατά της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

Τι πρέπει να προσέξετε

Εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων οι κυρώσεις είναι αυστηρές για τους παραβάτες.

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.