Quantcast
Εφιάλτης ο Σόιμπλε, θέλει ΔΝΤ και εκβιάζει με Grexit - enikonomia.gr
share

Εφιάλτης ο Σόιμπλε, θέλει ΔΝΤ και εκβιάζει με Grexit

δημοσιεύτηκε:

Μετά τις νέες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, δεν είναι στον «αέρα» μόνο το ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και ολόκληρη η χώρα.

Οι περισσότεροι κατάλαβαν – έστω και αργά – τι ακριβώς ήθελε να πει ο Σόιμπλε όταν άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην συμμετέχει το ΔΝΤ στην χρηματοδότηση του προγράμματος. Το «Plan B» του γερμανού υπουργού περιέχει σφιχτά χρονοδιαγράμματα, αυστηρές δεσμεύσεις, νέα μέτρα και στο βάθος…. Grexit.

Το ξεκαθάρισε στη χθεσινή του συνέντευξη στη Wall Street Journal λέγοντας: «Αν το πρόγραμμα καταστεί παρωχημένο, τότε θα έχουμε μια κατάσταση κατά την οποία κάποιος θα πρέπει να δημιουργήσει κάτι νέο. Δεν θα το συνιστούσα στην ελληνική κυβέρνηση. Αλλά εγώ θα ήμουν εντελώς χαλαρός. Η γερμανική ομοσπονδιακή βουλή θα πρέπει πρώτα να συζητήσει και να συμφωνήσει σχετικά με την έγκριση ή μη της διαπραγμάτευσης ενός νέου προγράμματος».

Στην πραγματικότητα προειδοποίησε την Αθήνα ότι το νέο πρόγραμμα πρέπει να περάσει από τη γερμανική Βουλή. Κι αν δεν περάσει; Το επόμενο βήμα είναι το… Grexit.

Ο Σόιμπλε με τα συνεχή μηνύματα που στέλνει στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες, έχει μετατρέψει κάθε θετική προσδοκία που μπορεί να είχε η κυβέρνηση για βελτίωση των πραγμάτων, εάν φύγει το Ταμείο, σε έναν «εφιάλτη».

Τουλάχιστον μέχρι τις γερμανικές εκλογές η Αθήνα θα βρίσκεται στην «μέγγενη», την οποία η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφύγει, ούτε μπορεί να αποδεχθεί.

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.