Quantcast
Θετική η τρίμηνη παράταση για ένταξη στο νόμο που αφορά ρύθμιση των αυθαιρέτων - enikonomia.gr
share

Θετική η τρίμηνη παράταση για ένταξη στο νόμο που αφορά ρύθμιση των αυθαιρέτων

δημοσιεύτηκε:

Ως “καταρχήν θετική εξέλιξη” χαρακτηρίζει την αναμενόμενη τρίμηνη παράταση του ισχύοντος νόμου 4178 για τα αυθαίρετα ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), Πάρις Μπίλλιας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”. «Είναι καταρχήν θετική η εξέλιξη, μια παράταση που ζητούσαμε ως Τεχνικό Επιμελητήριο» σημειώνει, υπενθυμίζοντας ότι ώς νέα καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής στον νόμο αναμένεται να οριστεί από το αρμόδιο υπουργείο η 8η Μαΐου.

Αναφερόμενος στην αξιοποίηση του νόμου από την πλευρά των πολιτών και όπως αυτή προκύπτει από την εικόνα στην αγορά, ο κ. Μπίλλιας σημείωσε πως «υπάρχει διάθεση από πλευράς πολιτών να τακτοποιήσουν τα αυθαίρετα κτίσματα που έχουν στην κατοχή τους». Ανέφερε δε πως οι οικονομικές συνθήκες είναι εκείνες που «δεν τους επιτρέπουν να ενταχθούν στο νόμο 4178» τακτοποίησης των αυθαιρέτων. «Το γεγονός ότι δόθηκε παράταση συμβάλει προς την κατεύθυνση το να προστρέξουν οι συμπολίτες μας να τακτοποιήσουν τα αυθαίρετα τους»καταλήγει ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

«Θεωρώ ότι αυτός ο νόμος είναι ένα καλός νόμος, έχει εξάλλου και τη σφραγίδα του Συμβουλίου της Επικράτειας (ΣτΕ)» τονίζει ο κ. Μπίλλιας, ενώ αναφέρθηκε και στην «εκπεφρασμένη διάθεση» από την ελληνική κυβέρνηση για αλλαγή του «σε κάποια σημεία». Σύμφωνα με τον κ. Μπίλλια, σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα για τη διάδοχη κατάσταση σε σχέση με τις νομοθετικές ρυθμίσεις αυθαιρέτων και με βάση το σχέδιο νόμου που είχε δοθεί σε διαβούλευση, αυτό «δεν αλλάζει σε πολλά σημεία τον υφιστάμενο νόμο» αλλά «βελτιστοποιεί περισσότερο το θέμα των προστίμων, τα κάνει πιο ευμενή».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.