Quantcast
Συνάντηση Ν. Παππά με την ηγεσία του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Ν. Παππά με την ηγεσία του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες

δημοσιεύτηκε:

Με την ηγεσία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης συναντήθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς σήμερα, στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, υπό το φως της απόφασης του ΣτΕ.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, συνομολογήθηκε ότι πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών οι οποίοι λειτουργούν χωρίς άδεια, ενώ από πλευράς κυβέρνησης θα υπάρξει η αμέριστη υποστήριξη προς το ΕΣΡ, σε όλα τα επίπεδα (υλικοτεχνική και άλλων υποδομών).

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, κατόπιν της απόφασης υπ’αριθμ. 95/2017 του ΣτΕ, προκύπτουν τρία βασικά συμπεράσματα: Πρώτον, η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών θα πραγματοποιηθεί με βάση το νόμο 4339/2015 καθώς ο νόμος δεν ακυρώθηκε ως αντισυνταγματικός. Δεύτερον, οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας δεν μπορούν να λειτουργούν χωρίς άδεια. Στο σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ γίνεται επίκληση προηγούμενης απόφασης με την οποία κρίθηκε παράνομη και αντισυνταγματική η λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών και το δικαστήριο αναγνώρισε ότι οι τηλεοπτικές συχνότητες αποτελούν σπάνιο πόρο. Τρίτον, το ΣτΕ προχωρά σε ρητή παραδοχή ότι από 29/10/2015 δεν υπήρχε συγκροτημένο ΕΣΡ με αναφορά στην αντισυνταγματικότητα των νομοθετικών παρατάσεων της θητείας των μελών του και της παραβίασης του Συντάγματος όταν δεν υπάρχουν οι αναγκαίες υποχωρήσεις από τις εκπροσωπούμενες πολιτικές δυνάμεις στη Βουλή, στη συγκρότηση της ανεξάρτητης Αρχής.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.