Quantcast
Ανδρουλάκης: Η αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη είναι απέναντι στα συμφέροντα της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Ανδρουλάκης: Η αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη είναι απέναντι στα συμφέροντα της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

«Δε θυμάμαι να είπε ποτέ τίποτε προς όφελος της Ελλάδας ο κ. Ταγιάνι» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ (Ελιά), Νίκος Ανδρουλάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», σχολιάζοντας την εκλογή νέου προέδρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Θεωρώ ότι (σσ: με την εκλογή Ταγιάνι) έχουμε ένα πισωγύρισμα, πέρα από το ότι πλέον το epp (το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) ελέγχει τις τρεις πιο σημαντικές θέσεις του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Για την Ελλάδα θεωρώ ότι δεν είναι μία θετική εξέλιξη» είπε κ. Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας την ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να φέρει εις πέρας το συντομότερο δυνατόν τη διαπραγμάτευση για τη β’ αξιολόγηση. «Ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας και ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι η αλλαγή στους συσχετισμούς της Ευρώπης είναι απέναντι στα συμφέροντα της Ελλάδας, γιατί οι σύμμαχοι της Ελλάδας, οι σοσιαλιστές, χάνουν τις δυνάμεις τους. Οι προοδευτικές δυνάμεις, που έχουν στηρίξει την Ελλάδα διαχρονικά τα τελευταία χρόνια, απομειώνονται. Οι συσχετισμοί πάνε προς την πλευρά του κ. Σόιμπλε και αυτό πρέπει να το λάβει σοβαρά ο κ. Τσίπρας υπόψη, ώστε να μην υπάρξει άλλος χαμένος χρόνος» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις εξελίξεις στον ΔΟΛ ο ευρωβουλευτής σχολίασε πως «είναι το κερασάκι στην τούρτα σε μία στρατηγική δόλια, που έχει η κυβέρνηση σε σχέση με τον έλεγχο των ΜΜΕ». «Δε μπορεί κάποιος Έλληνας δημοκράτης σήμερα να βλέπει ότι ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει να οδηγήσει ένα συγκρότημα με πολύ μεγάλα χρέη, τα οποία πρέπει να τα διευθετήσει και σε σχέση με τις τράπεζες και το ελληνικό Δημόσιο […] Ο κ. Μουλόπουλος μπορεί να ήταν δημοσιογράφος στον ΔΟΛ, δεν εκτιμώ, όμως, ότι είναι ένας άνθρωπος, που έχει γνώση των οικονομικών ή να φέρει μία οικονομική πρόταση» είπε και κατέληξε: «Δεν είναι η περίοδος των παχέων αγελάδων, αλλά δεν είναι και η περίοδος που κομματικά στελέχη, πρώην βουλευτές, αναλαμβάνουν ΜΜΕ, που έχουν πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα».

Σε ό,τι αφορά την κινητικότητα στον χώρο της Κεντροαριστεράς ο κ. Ανδρουλάκης απηύθυνε πρόσκληση «να έλθουν όλοι–και το Ποτάμι, να αποκτήσει περιεχόμενο η προσπάθεια που κάνουμε για ενοποίηση της Κεντροαριστεράς, αλλά πάντα με προγραμματικούς όρους». «Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι αυτά δε γίνονται, για να πάρουν θέσεις και οφίτσια παλιοί πρωταγωνιστές, που είχαν τεθεί στο πολιτικό περιθώριο, αλλά για να γίνει μία νέα προσπάθεια προγραμματική, να υπάρξει μία δύναμη της Κεντροαριστεράς, πριν τις επόμενες εκλογές, για να συγκρουστεί και με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με τον κ.Μητσοτάκη», είπε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.