Quantcast
Ρήγας: Δεν είναι δυνατόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να παίζει τον «Ρομπέν των Δασών» - enikonomia.gr
share

Ρήγας: Δεν είναι δυνατόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να παίζει τον «Ρομπέν των Δασών»

δημοσιεύτηκε:

«Έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα, τα οποία θέλουμε να επικοινωνήσουμε στον ελληνικό λαό, ενώ θέλουμε να δώσουμε και το οραματικό, δηλαδή αυτά τα οποία θα γίνουν την αμέσως επόμενη περίοδο, μέχρι τις εκλογές του 2019, αλλά και το οραματικό μετά τη λήξη της πρώτης θητείας μας» δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», για τη συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα.

«Σήμερα δε μιλάμε για προοπτική ανάπτυξης, υπάρχουν τα δεδομένα και τα στοιχεία ότι την επόμενη περίοδο, κλείνοντας και η αξιολόγηση, θα έχουμε τη δυνατότητα να φανούν τα αποτελέσματα της σταθερότητας, η οποία υπήρξε την προηγούμενη περίοδο και των επιλογών που κάναμε, γιατί δεν ήταν μόνο η υλοποίηση της συμφωνίας, ήταν και όλα τα άλλα μέτρα, τα οποία πήραμε και για την κοινωνία, αλλά και για την αναδιάρθρωση του κράτους και των δομών του» ανέφερε ο κ.Ρήγας, επισημαίνοντας την ανάγκη «να μη διαμορφώνεται μία πλασματική εικόνα» για τις πολιτικές, που βιώνουν οι πολίτες.

«Δεν είναι δυνατόν να εμφανίζεται η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να παίζει αυτή την περίοδο τον Ρομπέν των Δασών. Έχουν τεράστια ευθύνη για εκεί που φτάσαμε και βεβαίως και ο λόγος τους και η “αλήθεια”, με την οποία αυτή τη στιγμή μας έχουν βομβαρδίσει, είναι η αλήθεια της καταστροφικής πορείας τού να στηρίξουν όλο αυτό το σύστημα, που καταρρέει αυτή τη στιγμή και βεβαίως, σε ό,τι αφορά την κοινωνία, απολύσεις –το είπαν ευθέως, θα απολύσουν τους πάντες, θα απολύσουν στον Δημόσιο τομέα- αυτές είναι οι πολιτικές τους, αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν όλοι αυτή τη στιγμή» εξήγησε.

«Η ΝΔ έχει μία στρατηγική, η οποία είναι όχι για εμάς καταστροφική, είναι καταστροφική για την κοινωνία […] οι επιλογές του ΔΝΤ στηρίζονται από τη ΝΔ, μας λέει η ΝΔ ότι κάναμε μονομερή επιλογή όταν δώσαμε τη 13η εφάπαξ σύνταξη, όλα αυτά δεν είναι μία στρατηγική, η οποία θέλει να στηρίξει την ελληνική κοινωνία» σημείωσε γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην υπόθεση ΔΟΛ, ο κ. Ρήγας απέρριψε τις αιτιάσεις την αντιπολίτευσης ότι υπήρξαν χειρισμοί από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος, κάνοντας λόγο για προσωπική επιλογή του κ. Μουλόπουλου να ανταποκριθεί στο αίτημα των εργαζομένων του συγκροτήματος, να συνδράμει ώστε να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που υπάρχει. «Ας μη μας κουνάνε το δάχτυλο. Είναι ένα συγκρότημα, το οποίο όλα τα χρόνια προφανώς κράτησε μία συγκεκριμένη στάση και ήταν και χυδαία» είπε και αναφέρθηκε σε «επιλογές της ΝΔ, όπως ο κ. Μιχελάκης που πήγε στον ΑΝΤ1». Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξουν δάνεια με τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Ψυχάρης έπαιρνε και δήλωσε και στην εξεταστική της Βουλής και να υπάρξει τέτοια διαδικασία».

Κληθείς να σχολιάσει τη σύμπραξη της «Δράσης» με τη ΝΔ ο κ. Ρήγας εκτίμησε ότι «είναι το πιο συμβολικό των ακραίων νεοφιλελεύθερων αντικοινωνικών πολιτικών, τις οποίες η ΝΔ έχει στόχο να υλοποιήσει». Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές ζυμώσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς έκανε λόγο για «αναπαλαίωση» πολιτικών και προσώπων που «έχουν και την τεράστια ευθύνη και δεν κάνουν την αυτοκριτική τους, αλλά η στρατηγική τους συνεχίζει να είναι ήττα του ΣΥΡΙΖΑ». «Νομίζω πρέπει να επανεξετάσουν σε μεγάλο βαθμό εάν είναι από την πλευρά της όχθης όπου βρίσκεται το κοινωνικό κράτος, η Δημοκρατία, ή αν είναι από τη μεριά της όχθης των ακραίων νεοφιλελεύθερων αντικοινωνικών πολιτικών» ανέφερε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.