Quantcast
Γ. Κατρούγκαλος: Στο εξής όλα θα δηλώνονται στο περιουσιολόγιο - enikonomia.gr
share

Γ. Κατρούγκαλος: Στο εξής όλα θα δηλώνονται στο περιουσιολόγιο

δημοσιεύτηκε:

Πλούσιοι που θα πληρώσουν δεν είναι μόνο οι ολιγάρχες, αλλά και οι μεγαλοδικηγόροι και μεγαλογιατροί, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος και συμπλήρωσε ότι με το περιουσιολόγιο όλα θα δηλώνονται.

«Η ανάκληση των παράνομων απολύσεων δεν πρόκειται να επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς και θα συμψηφιστεί με τις ήδη προϋπολογισμένες από την προηγούμενη κυβέρνηση προσλήψεις στο Δημόσιο», δήλωσε ακόμη στο ΒΗΜΑ FM.

«Άρα, εμείς λέμε ότι σ’ αυτή τη φάση χρήματα για το Δημόσιο δεν θα δώσουμε. Θα είναι τα χρήματα που θα δώσουμε για την ανακούφιση όσων εθίγησαν από την κρίση».

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, είναι στις σκέψεις της κυβέρνησης να επαναφέρουν τη Δημοτική Αστυνομία καθώς ήταν ένας κλάδος που πραγματικά χρειαζόταν και έφερνε λεφτά στο Δημόσιο.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, υποστήριξε ότι δεν μπορούν να αποφύγουν την πληρωμή των τελευταίων δόσεων καθώς με αυτές θα χρηματοδοτήσουν την επόμενη χρονιά, ενώ οι πόροι από τον ΕΝΦΙΑ θα χρησιμοποιηθούν και για τον επανασχεδιασμό του φορολογικού συστήματος.

«Είναι δική μας υπόθεση πως θα πετύχουμε τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και όχι των εταίρων», ανέφερε στη συνέχεια για τις διαπραγματεύσεις και πρόσθεσε ότι το βασικό πρόβλημα του μνημονίου είναι ότι δεν ήταν σχέδιο της Ελλάδας αλλά επιβλήθηκε στη χώρα.

Υποστήριξε τέλος, όταν μια νεοεκλεγείσα κυβέρνηση προχωρεί στις προγραμματικές εξαγγελίες της, δεν εξαγγέλλει άμεσα και αλλαγή στον εκλογικό νόμο γιατί θα δώσει τροφή στα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει για την εξασφάλιση μεγάλης δημοτικότητας, είτε προς την πλευρά του δημοψηφίσματος είτε προς την πλευρά των εκλογών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.