Quantcast
Παπαδημούλης: Να μην χαθεί το παράθυρο ευκαιρίας στο σημερινό Eurogroup - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης: Να μην χαθεί το παράθυρο ευκαιρίας στο σημερινό Eurogroup

δημοσιεύτηκε:

Στο σημερινό Eurogroup, δεν πρέπει να χαθεί το «παράθυρο ευκαιρίας» που θα επιτρέψει, στις 20 Φεβρουαρίου, να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση, καθώς στη συνέχεια μπαίνουμε σε μια αλυσίδα εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) Δ. Παπαδημούλης και προσθέτει: «Δεν συμφέρει κανέναν, η χώρα μας, που είναι πυλώνας σταθερότητας στη ΝΑ Ευρώπη και σηκώνει μεγάλο βάρος του προσφυγικού, να ξαναζήσει την κρίση του καλοκαιριού του 2015».

Κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, ότι ενώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ), η ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, στην οποία εντάσσονται, υιοθετεί μια θετική δυναμική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι ηγεσίες των δύο κομμάτων ακολουθούν μια «μηδενιστική και απόλυτη αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρητορική».

Ο κ. Παπαδημούλης καλεί τα δύο κόμματα «να ξεκολλήσουν από την ταύτιση με τη ΝΔ» και ζητάει από την κ. Γεννηματά να αποστασιοποιηθεί από τη «γραμμή Βενιζέλου» που μετέτρεψε το ΠΑΣΟΚ σε «παράρτημα της ΝΔ» και το συρρίκνωσε στο 5%.

Τέλος, ο κ. Παπαδημούλης, με την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου του ΕΚ, θα αποστείλει άμεσα επιστολή στον νέο πρόεδρο του ΕΚ Α. Ταγιάνι, με την οποία θα του ζητήσει να επανορθώσει για τις «ανιστόρητες» δηλώσεις που έκανε σχετικά με την πΓΔΜ, λίγους μήνες πριν αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.