Quantcast
La Repubblica: Ο Τσίπρας γιορτάζει τα δυο χρόνια διακυβέρνησης - enikonomia.gr
share

La Repubblica: Ο Τσίπρας γιορτάζει τα δυο χρόνια διακυβέρνησης

δημοσιεύτηκε:

Στο σημερινό Eurogroup και στη συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, αναφέρεται η ιταλική εφημερίδα “La Repubblica”.

«Ο Τσίπρας γιορτάζει τα δυο χρόνια διακυβέρνησης. “Ούτε ένα ευρώ παραπάνω στη λιτότητα”», τιτλοφορεί το άρθρο της, η εφημερίδα της Ρώμης. Ο δημοσιογράφος Έτορε Λιβίνι αναφέρεται σε όσα είπε ο πρωθυπουργός στην « Εφ. Συν» ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πει με σαφήνεια πως «δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσει ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα από όσα προβλέπει η συμφωνία» και ότι «το αίτημα νομοθέτησης επιπλέον μέτρων και, μάλιστα, υπό αίρεση, δεν είναι μόνο ξένο προς το ελληνικό Σύνταγμα. Είναι ξένο και προς τους κανόνες της δημοκρατίας».

Ο Ιταλός δημοσιογράφος, σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, παραθέτει και το σχετικό ερώτημα που έχει θέσει ο Αλέξης Τσίπρας: «τι νόημα έχουν τώρα οι εκλογές; Ακόμη και η ΝΔ που τις ζητάει από υποχρέωση, δεν είμαι βέβαιος ότι τις εννοεί».

Σύμφωνα με τον Λιβίνι «το σημερινό Eurogroup αναμένεται να καταλήξει σε αδιέξοδο, δεδομένης της απουσίας των εκπροσώπων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου». Ο αρθρογράφος, προσθέτει ότι «η Ουάσιγκτον είναι της άποψης πως το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας δεν είναι αξιόπιστο αν δεν εγκριθούν αμέσως νέα μέτρα για τις συντάξεις και τα όρια του αφορολόγητου», εκτιμώντας ότι «ο Τσίπρας δεν θέλει να ψηφίσει τα μέτρα αυτά».

Τέλος, ο Ιταλός αναλυτής εκτιμά ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός που υπολείπεται εμφανώς της κεντροδεξιάς στα γκάλοπ, δεν εννοεί να κάνει πίσω, όπως αποδεικνύει και η συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών» για συμπληρώσει ότι «δήλωσε διατεθειμένος, το πολύ, να εγκρίνει νόμο που να προβλέπει την αυτόματη εφαρμογή των μέτρων που ζητά το ΔΝΤ, σε περίπτωση απόκλισης από τους συμφωνημένους στόχους».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.