Quantcast
Πιτσιλής: Δεν θα φύγει κανείς από την ΑΑΔΕ με την αξιολόγηση - enikonomia.gr
share

Πιτσιλής: Δεν θα φύγει κανείς από την ΑΑΔΕ με την αξιολόγηση

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλή πραγματοποίησαν οι τρεις ομοσπονδίες του Υπουργείου Οικονομικών με κύριο θέμα την μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων στις υπηρεσίες.

Από την ΠΟΕ-ΔΟΥ τέθηκαν επιπλέον τα εξής θέματα:
> Η κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων Δ.Ε και Τ.Ε. κατηγορίας στην ΑΑΔΕ και η μετατροπή τους σε θέσεις Π.Ε. κατηγορίας
> Η κάλυψη θέσεων ευθύνης από την Τ.Ε. κατηγορία όπως ισχύει στο υπόλοιπο δημόσιο.
> Η αξιολόγηση του προσωπικού. Ζητήθηκε η έγκαιρη ενημέρωση για τα κριτήρια αξιολόγησης του προσωπικού.
> Ακατάλληλα κτίρια (π.χ. Δ.ΟΥ Καλαμαριάς) και λειτουργία ΥΕΔΕΕ.
> Ασφάλεια ΔΟΥ. Με ευκαιρία την πρόσφατη ένοπλη ληστεία στη ΔΟΥ Αγ. Αναργύρων ζητήθηκε για άλλη μια φορά η λήψη όλων των απαραίτητων και αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των συναδέλφων.
> Αυταρχικές συμπεριφορές Διευθυντών σύμφωνα με έγγραφο υπαλλήλων της ΔΟΥ Ηρακλείου Κρήτης.
> Ζητήθηκε η συνδρομή του κ. Πιτσιλή στην μετακίνηση όσων συναδέλφων υπηρετούν στο ΣΔΟΕ και τις Κτηματικές Υπηρεσίες και δεν μετακινήθηκαν στην ΑΑΔΕ παρά την θέλησή τους. Επίσης ζητήθηκε η καθιέρωση ενός δίκαιου μοριακού συστήματος για τις μεταθέσεις εντός της ΑΑΔΕ.
> Ικανοποίηση των αιτήσεων μετάθεσης στον τόπο συμφερόντων όλων των συναδέλφων και κατά προτεραιότητα εκείνων που δεν παίρνουν την προσωπική διαφορά.
> Τοποθέτηση των συναδέλφων σε θέσεις εργασίας ανάλογα με τα τυπικά και ουσιαστικά τους προσόντα διότι παρατηρείται εργαζόμενοι υψηλών προσόντων και με εμπειρία στην ελεγκτική διαδικασία να τοποθετούνται σε αντικείμενα εκτός ελέγχου.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον κ. Διοικητή είναι οι εξής:

Για την μισθολογική εξομοίωση:
Το θέμα τέθηκε από το ίδιο στους θεσμούς, κατόπιν συνεννόησης και εξουσιοδότησης από τον Υπουργό Οικονομικών κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, αλλά δεν επήλθε συμφωνία διότι η θέση των θεσμών είναι ότι η χορήγηση της προσωπικής διαφοράς καταστρατηγεί το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου.
Οι θεσμοί θεωρούν πως τα περιγράμματα θέσης μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της εξομοίωσης με την καθιέρωση θέσεων εργασίας αυξημένης ευθύνης.
Ο Διοικητής μας ενημέρωσε ότι θα συνεχισθεί η προσπάθεια της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς ώστε να υπάρξει λύση με νομοθετική ρύθμιση.
Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, τότε υπάρχει plan b και η πρόθεσή του είναι να λύσει το θέμα μέχρι το τέλος του 2017 με εξοικονόμηση δαπανών στον προϋπολογισμό της ΑΑΔΕ ή κάνοντας χρήση του άρθρου 29 του ιδρυτικού νόμου της αρχής, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται ειδικό μισθολόγιο μέσω και των περιγραμμάτων θέσης, χωρίς περικοπή μισθού στους υπηρετούντες υπαλλήλους.

ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε. ΚΑΙ Τ.Ε. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η μετατροπή των κενών οργανικών θέσεων Δ.Ε. και Τ.Ε. σε Π.Ε. δεν συνιστά υποβάθμιση για τους υπηρετούντες Δ.Ε. και Τ.Ε. στην ΑΑΔΕ. Δεν θα φύγει κανένας υπάλληλος από την ΑΑΔΕ εκτός κι αν κάποιος το επιλέξει από μόνος του.
Σύμφωνα με τον νέο οργανισμό της ΑΑΔΕ η Τ.Ε. κατηγορία θα μπορεί να κρίνεται σε θέσεις Διευθυντών σε ΔΟΥ ΑΒ’ Τάξης, σε θέσεις Υποδιευθυντών εφόσον στην Υποδιεύθυνση δεν συμπεριλαμβάνεται
Δικαστικό Τμήμα και σε θέσεις προϊσταμένων τμημάτων όπως πχ έλεγχος, μητρώο κλπ, εκτός από το δικαστικό τμήμα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Το σχέδιο αξιολόγησης θα δοθεί έγκαιρα ίσως μέσα στο επόμενο δίμηνο και θα υπάρξει ικανός χρόνος για συζήτηση τουλάχιστον τριών εβδομάδων. Δεν θα φύγει κανείς από την ΑΑΔΕ με την αξιολόγηση, εκτός και αν ο ίδιος προκαλέσει με την συμπεριφορά του. (ακραίες περιπτώσεις).

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ
Για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων όπως π.χ. στην ΔΟΥ Καλαμαριάς ο Διοικητής ανέφερε ότι δεν έχει την αρμοδιότητα εξεύρεσης κτιρίων. Η αρμοδιότητα αυτή παραμένει στον Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας και μας προέτρεψε να απευθυνθούμε στον κ. Ν. Μαντζάκο και στην Υφυπουργό κα. Κ.Παπανάτσιου με τους οποίους συνεργάζεται για τα κτίρια της ΥΕΔΔΕ.
Για την περίπτωση της ΔΟΥ Καλαμαριάς ο κ. Πιτσιλής δήλωσε ότι ο κάθε Προϊστάμενος στα πλαίσια των καθηκόντων του πρέπει να σταθμίζει τις συνθήκες που επικρατούν, να παίρνει πρωτοβουλίες και αποφάσεις και να δίνει λύσεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΟΥ ΑΠΟ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ.
Ο κ. Πιτσιλής ανέφερε ότι πρέπει να επιδιορθωθούν και να λειτουργούν οι κάμερες ασφαλείας και να μειωθεί το ποσό των μετρητών που παραμένουν στις ΔΟΥ ώστε να μην υπάρχει κίνητρο για τους επίδοξους ληστές.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΥΠΟΔ/ΝΤΡΙΑΣ ΔΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ο Διοικητής ανέφερε ότι για να πάρει θέση πρέπει να σχηματίσει ολοκληρωμένη εικόνα, να ακούσει όλες τις πλευρές και αυτό θα γίνει στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην ΔΟΥ Ηρακλείου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΑΑΔΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΣΩΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ.
Ο κ. Πιτσιλής συμφώνησε οι μεταθέσεις εντός ΑΑΔΕ να πραγματοποιούνται με συγκεκριμένα κριτήρια μοριοδότησης ενώ για όσους έμειναν εκτός ΑΑΔΕ ανέφερε ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα αλλά του Υπουργού.

Τέλος ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια ικανοποίησης περισσότερων μεταθέσεων στα πλαίσια των υπηρεσιακών αναγκών και θα γίνει προσπάθεια να ξεπεραστεί η σκόπελος της διετίας που ορίζει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας για τους νεοδιοριζόμενους. Το θέμα της τοποθέτησης σε θέσεις εργασίας θα λυθεί με τα περιγράμματα θέσης

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.