Quantcast
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ζητά αλλαγές στο πακέτο Γιούνκερ - enikonomia.gr
share

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ζητά αλλαγές στο πακέτο Γιούνκερ

δημοσιεύτηκε:

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Ν. Λεβετσοβίτη και τον Οικονομικό Επόπτη κ. Π. Κολλάρο, επισκέφθηκε τα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στις Βρυξέλλες, η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με Έλληνες ευρωβουλευτές και κατέθεσε το αίτημα για άμεση παρέμβαση τους, προκειμένου να υπάρξουν αλλαγές στις προϋποθέσεις για την ένταξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο «πακέτο Γιουνκέρ».

Με τα σημερινά δεδομένα παρατηρείται ότι δύσκολα ελληνικές ΜμΕ μπορούν να διεκδικήσουν οικονομική ενίσχυση, καθώς τα κριτήρια είναι πολύ υψηλά και ευνοούν μόνο μικρομεσαίες επιχειρήσεις κραταιών οικονομιών, κυρίως του ευρωπαϊκού βορρά. Άρα καθίσταται απολύτως αναγκαία η αλλαγή που προτείνει το Ε.Ε.Α., προκειμένου να μη χαθεί η αναπτυξιακή δυνατότητα στήριξης με κοινοτικά κονδύλια των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι Έλληνες ευρωβουλευτές αποδέχθηκαν την πρόταση του Ε.Ε.Α. και δεσμεύθηκαν ότι θα εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να στηριχθεί η ελληνική επιχειρηματικότητα, με στόχο την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Τα μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου είχαν παράλληλα τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και να γνωρίσουν από κοντά τους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου. Στόχος του Ε.Ε.Α. είναι να προχωρήσει άμεσα στη λειτουργία γραφείων στις Βρυξέλλες, προκειμένου να έχει ενεργή παρουσία στα κέντρα λήψης αποφάσεων, τη μέγιστη δυνατή δικτύωση και με τη δράση του να στηρίξει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης και κυρίως την ενίσχυση σε όλα τα επίπεδα των ελληνικών ΜμΕ.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να ακούγεται όλο και πιο δυνατά η «φωνή» των μικρομεσαίων και εκτός συνόρων, εκεί που λαμβάνονται ουσιαστικά οι αποφάσεις για το μέλλον τους και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών δεσμεύεται να συνεχίσει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια με παρεμβατικές πρωτοβουλίες και στις Βρυξέλλες.

Η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. συμμετείχε σε εκδηλώσεις που έδωσαν το παρών Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές, ενώ ο πρόεδρος του κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου ήταν μεταξύ των ομιλητών στην συζήτηση για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, την οποία διοργάνωσε η ευρωβουλευτής κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ και παρακολούθησαν πάνω από δέκα Ευρωβουλευτές από όλα τα πολιτικά κόμματα.

Ακολουθεί απόσπασμα της ομιλίας του κ. Χατζηθεοδοσίου:

«Είναι ξεκάθαρα στο χέρι μας να δώσουμε την απαιτούμενη δυναμική στην ελληνική οικονομία για να αντιστραφεί το κλίμα. Οφείλουμε να αποδείξουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι και θέλουμε και μπορούμε να χαράξουμε μία νέα πορεία, με τις ελληνικές επιχειρήσεις να πρωτοστατούν και να δημιουργούν. Και βέβαια με τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στις επάλξεις και με αναβαθμισμένο ρόλο. Πιο έντονη, πιο καινοτόμα, πιο διεκδικητική και δημιουργική, ικανή να δώσει και αυτή την απαιτούμενη ώθηση για το οριστικό τέλος του εφιάλτη της κρίσης».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.