Quantcast
«SOS» εκπέμπουν οι κτηματομεσίτες - enikonomia.gr
share

«SOS» εκπέμπουν οι κτηματομεσίτες

δημοσιεύτηκε:

Τρόπους για την άμεση ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων, αύξηση του τζίρου στις ελληνικές εταιρείες που ασχολούνται με την οικοδομή και μείωση της ανεργίας που έχει αυξηθεί κατακόρυφα, προτείνει η Ομοσπονδία Κτηματομεσιτών Ελλάδος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «οι προτάσεις αυτές θα ανακουφίσουν όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων από την παράλογη και ληστρική υπερφορολόγησή τους. Θα πρέπει να μην περιμένετε ούτε μία μέρα διότι η αγορά έχει παγώσει και εάν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα θα διαλυθεί».
Μεταξύ των προτάσεων της, η Ομοσπονδία αναφέρει:

– Κανείς πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της αξίας των ακινήτων προς πλειστηριασμό.

– Νομοθετική ρύθμιση των δανείων σε δανειολήπτες που έχουν δανειστεί σε ελβετικό φράγκο λόγω της αύξησής του έναντι του ευρώ.

– Να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες και να καταργηθούν οι συντελεστές εμπορικότητας άμεσα με έναν μοναδικό συντελεστή για όλες τις περιοχές γύρω στο 30%.

– Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης με κριτήριο την κατοχή ακινήτων διότι υπάρχει μεγάλη αδικία για αυτούς που έχουν κληρονομήσει ακίνητα και για αυτούς που έχουν δανειστεί.

– Να υπάρχει μερικό κούρεμα σε δάνεια που έχουν λάβει οι ιδιοκτήτες ακινήτων λόγω της σημερινής μείωσης στην τιμή τους και ειδική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια χωρίς οι δανειολήπτες να χάνουν τα ακίνητά τους.

– Να υποχρεωθούν οι Τράπεζες να επιμηκύνουν τον χρόνο αποπληρωμής δανείων από δανειολήπτες που δε μπορούν, λόγω χαμηλού εισοδήματος, να εξυπηρετήσουν τις μηνιαίες τοκοχρεωλυτικές τους δόσεις και να μην υπερβαίνει η δόση το 15% του πραγματικού αποδεδειγμένα εισοδήματός τους.

– Ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να είναι κλιμακωτός ώστε να πληρώνουν όλοι και από λίγο και ιδιαίτερα χαμηλός σε αυτούς οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα ή είναι άνεργοι.

– Δεν θα πρέπει να πληρώνεται καθόλου φόρος για τα οικόπεδα, τα αγροτεμάχια, τα ημιτελή ακίνητα και σε όσα ακίνητα δεν ηλεκτροδοτούνται.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.