Quantcast
Σε πλήρη ανάπτυξη ο σχεδιασμός αγροτών και κτηνοτρόφων της Κεντρικής Μακεδονίας - enikonomia.gr
share

Σε πλήρη ανάπτυξη ο σχεδιασμός αγροτών και κτηνοτρόφων της Κεντρικής Μακεδονίας

δημοσιεύτηκε:

Σε επαναπροσδιορισμό του σχεδιασμού τους και στήσιμο νέων μπλόκων, προχωρούν σήμερα στην Κεντρική Μακεδονία αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει να αναπτύξουν τη δράση τους σε περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Στον επ΄ αόριστον αποκλεισμό -και στα δύο ρεύματα- του σημείου «πράσινα φανάρια» (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία), προχώρησαν εξάλλου χθες λίγο μετά τις 18.00 αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής και αρκετών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης. «Περιμένουμε στο σημείο συναδέλφους μας από την Γαλάτιστα Χαλκιδικής για περαιτέρω ενίσχυση του μπλόκου» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Παπαδάκης, κτηνοτρόφος από τα Σήμαντρα Χαλκιδικής. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς και η μετάβαση στο «Μακεδονία» είναι εφικτή, μέσω παρακαμπτήριων.

Οι συμμετέχοντες στο μπλόκο σκέφτονται να πραγματοποιήσουν πορεία στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και χωρίς να κλείνουν τον δρόμο να κατευθυνθούν στον επιβατικό σταθμό για συμβολική διαμαρτυρία. Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη θα αποφασιστεί σε γενική συνέλευση των συμμετεχόντων στο μπλόκο, ενώ όπως όπως έκαναν σαφές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν προτίθενται να αποκλείσουν το αεροδρόμιο, καθώς δεν θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στους πολίτες.

Κατά τα λοιπά, διαλύθηκε τη νύχτα το μπλόκο των αγροτών νομού Χαλκιδικής που στηθεί το πρωί στον κόμβο της Τρίγλιας, επί της εθνικής Θεσσαλονίκης – Μουδανίων, σύμφωνα με τις δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αγροτοσυνδικαλιστή Φιλαλήθη Καπάνδρια. «Τα τρακτέρ μας είναι στο πάρκο Τρίγλιας και το απόγευμα θα έχουμε γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουμε την στάση μας» είπε.

Συμβολικό αποκλεισμό δύο ωρών, από τις 12 το μεσημέρι, προγραμματίζουν οι αγρότες που εγκαταστάθηκαν από τις 28/1 στα διόδια των Μαλγάρων, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ένας εκ των δύο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Κώστας Ανεστίδης, αγρότης και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας.

Στις 15.00 υπολογίζεται να φτάσουν στον κόμβο Δερβενίου αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις περιοχές Λιτή, Δρυμό, Μελισσοχώρι, Άσσηρο και Λαγκαδά, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες συγκεντρώνονταν στη διασταύρωση της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονικής-Σερρών. Όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης, «υπάρχει σκέψη για συμβολικό αποκλεισμό, αλλά η γενική συνέλευση θα πάρει τις τελικές αποφάσεις».

Το βράδυ της 28ης/1 στήθηκε μπλόκο από αγρότες και κτηνοτρόφους της Κατερίνης στην αερογέφυρα. Την περαιτέρω δράση τους θα αποσίσουν στη γενική συνέλευση, που θα συγκαλέσει η συντονιστική επιτροπή σε συνενόηση και με τους συναδέλφους τους στη Κεντρική Μακεδονία.

Τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει από τις 23/1 στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής -που βρίσκεται στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας. Υπενθυμίζεται ότι χθες προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό και στα δύο ρεύματα, κίνηση που αναμένεται να επαναλάβουν και σήμερα.

Επισημαίνεται ότι οι συντασσόμενοι με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, δεν προτίθενται να προβούν σε αποκλεισμούς δρόμων, όπως επανειλλημένως έχουν τονίσαει και αυτό που οργανώνουν -σύμφωνα με αποτελέσματα γενικών συνελεύσεων σε περιοχές των Σερρών, Παγγαίου και Δράμας και Ελευθερούπολη και περιοχές των Σερρών, όπως Αχινού, Μαυροθάλασσας και Δήμου Νέας Ζίχνης- είναι συλλαλητήριο στην 10η Διεθνή Έκθεση Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας «Ζοοtechnia» στις 2/2, ημερομηνία κατά την οποία και ανοίγει τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι περισσότεροι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έχουν αποφασίσει να τηρήσουν στάση αναμονής και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσουν συνάντηση για να σταθμίσουν την κατάσταση και να δουν πώς θα κινηθούν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.