Quantcast
Metron Analysis: Τρεις στους δέκα Έλληνες υπέρ της δραχμής - enikonomia.gr
share

Metron Analysis: Τρεις στους δέκα Έλληνες υπέρ της δραχμής

δημοσιεύτηκε:

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία έρευνας της Metron Analysis που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ο Νίκος Χατζηνικολάου σχετικά με την γνώμη των πολιτών για το ευρώ και τη δραχμή.

Σύμφωνα με την έρευνα το 64% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του ευρώ ενώ το 31% υπέρ της δραχμής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό υπέρ του εθνικού νομίσματος είναι από τα υψηλότερα που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ποσοστά υπέρ της δραχμής που καταγράφονται ανάμεσα στους ψηφοφόρους των δύο κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.

Συγκεκριμένα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό υπέρ της δραχμής ανεβαίνει στο 39% ενώ στους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ εκτοξεύεται στο 50% υπέρ του εθνικού νομίσματος.

Προβάδισμα της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου
Όσον αφορά στην μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, καταγράφεται προβάδισμα 10,2% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 25,8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 15,6%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,6%, το ΚΚΕ 5% , η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,9%, η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,1% , το Ποτάμι 1,7% , η Λαϊκή Ενότητα και η Πλεύση Ελευθερίας 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%. Άλλο κόμμα δηλώνει πως θα ψηφίσει το 2,9% και άκυρο/λευκό το 5,7% . Το 14,1% απαντά πως δεν θα ψηφίσει ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 7,7%. Τέλος, 2,5% απαντά «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Δείτε αναλυτικά όλα τα ευρήματα και την ανάλυση της έρευνας όπως παρουσιάστηκαν από τον Νίκο Χατζηνικολάου τον πρόεδρος της Metron Analysis Στράτο Φαναρά

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.