Quantcast
Δημοσκόπηση Alco: Το 59% λέει «ναι» στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ - enikonomia.gr
share

Δημοσκόπηση Alco: Το 59% λέει «ναι» στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

δημοσιεύτηκε:

Yπέρ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τάσσεται το 59% των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco.

Ειδικότερα, βάσει των ευρημάτων, τα οποία δημοσιοποιούνται στο toponitki.gr, το 59% εκτιμά πως θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Αντίθετα, το 34% θα έλεγε «όχι» ενώ το 7% θα κράταγε ουδέτερη στάση.

Παράλληλα, ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα έδινε το 98% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 11% της ΝΔ, το 60% της Χρυσής Αυγής, το 53% του Ποταμιού, το 48% του ΚΚΕ, το 94% των Ανεξάρτητων Ελλήνων και το 57% του ΠΑΣΟΚ.

 

Στο ερώτημα για την αξιολόγηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης το 67% τις αξιολογεί θετικά και πολύ θετικά, το 9% αρνητικά και πολύ αρνητικά, το 19% δείχνει αδιάφορο και το 6% δεν απαντά.

Ανά κομματική προτίμηση, οι ψηφοφόροι των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά συμφωνίας με τις προγραμματικές δηλώσεις, πολύ ψηλά βρίσκονται όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή, αλλά τα πιο εντυπωσιακά ποσοστά είναι το 68% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 31% αυτών της Ν.Δ.

Ως προς το συναίσθημα που έγειραν οι προγραμματικές δηλώσεις, το 21% απάντησε «ενθουσιασμό», το 27% «υπερηφάνεια», το 24% «τίποτα ιδιαίτερο», το 20% «ανησυχία», το 2% «απογοήτευση» και το 6% δεν απάντησε.

Σε ό,τι αφορά «τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές μας», σύμφωνο είναι το 75% των ερωτηθέντων, αρνητικό μόλις το 15% και δεν απαντά το 10%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.