Quantcast
Καραγκούνης: Η διαπραγμάτευση έχει οδηγηθεί στο να είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα - enikonomia.gr
share

Καραγκούνης: Η διαπραγμάτευση έχει οδηγηθεί στο να είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

δημοσιεύτηκε:

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά, η αξιολόγηση πάει πίσω, έχω την αίσθηση ότι η διαπραγμάτευση έχει οδηγηθεί στο να είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm» ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης. Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση συζητά με τους Θεσμούς επώδυνα μέτρα, όπως η εξειδίκευση του «κόφτη» που φαίνεται να περιλαμβάνει τη μείωση του αφορολόγητου στα 6.000-5.000 ευρώ, αλλά και την πιθανή μείωση των συντάξεων κατά περίπου 30% μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς.

Ερωτηθείς για το τι θα έπραττε η ΝΔ σε αντίστοιχες πιέσεις των δανειστών, ο κ. Καραγκούνης απάντησε: «Εάν ήταν η ΝΔ, δεν θα υπήρχαν αυτά τα μέτρα στο τραπέζι, το είχαμε αποδείξει, είχαμε συζητήσει μέτρα από 600 εκ. έως 1,5 δισ. ευρώ, η οικονομία πήγε τέσσερα χρόνια πίσω και συζητάμε σε μια άλλη βάση. Ως ΝΔ θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση, αλλά να δούμε το μείγμα της πολιτικής. Εδώ πάνε να επιβάλουν ένα ακόμα υφεσιακό πρόγραμμα που θα μας κρατήσει στα μνημόνια» είπε ο κ. Καραγκούνης, ο οποίος υπογράμμισε ότι το κόμμα του δεν μπορεί να δεχτεί περαιτέρω αύξηση φόρων που οδηγούν σε φτωχοποίηση της χώρας. «Εάν δεν μπορεί η κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση, εμείς έχουμε πάγιο αίτημα, λέμε εκλογές για αλλαγές με άλλο μείγμα πολιτικής, δηλαδή τι θα γίνει; Θα πάμε με τη πλάτη στον τοίχο τον Μάρτιο και με το Grexit εκ νέου στο τραπέζι; Αν δεν μπορούν, να αφήσουν εμάς να την κλείσουμε» υπογράμμισε ο κ. Καραγκούνης.

Σχετικά με τους στόχους του μνημονίου είπε ότι θα πρέπει να είναι βιώσιμοι και να μπορούν να πιαστούν. Σημείωσε: «Δεν ξέρω τι διαθέσιμο εισόδημα υπάρχει». Συμπλήρωσε πως τον στόχο για ανάπτυξη 0,6% μπορεί κανείς να τον πιάσει, είτε με τα μέτρα ύψους 4 δισ, που φέρεται να παίρνει η κυβέρνηση, είτε με ανάπτυξη. «Καμία κυβέρνηση (χωρίς να υπάρχει ανάπτυξη) δεν μπορεί να εφαρμόσει πολιτική που θα οδηγήσει σε έξοδο από τα μνημόνια. Μπαίνει σε έναν φαύλο κύκλο που καταστρέφει την οικονομία και οδηγεί τη χώρα σε δανειακή εξάρτηση» υπογράμμισε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ.

Σε ερώτηση για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, επανέλαβε την πάγια θέση της ΝΔ ότι δεν μπορούν να κλείνουν οι δρόμοι και να εμποδίζονται οι υπόλοιποι να λειτουργούν οικονομικά. Πάντως, σημείωσε ότι οι αγρότες, σε επικοινωνία με στελέχη της ΝΔ, επισημαίνουν το κόστος παραγωγής, το οποίο χαρακτηρίζουν υπερβολικό και ότι οδηγούνται στο να κλείσουν το επάγγελμά τους. «Υπάρχει διπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών σε μηνιαία βάση, να μη μιλήσω για τα φορολογικά και το τι κλίμα δημιουργείται στους ελεύθερους επαγγελματίες» είπε ο κ. Καραγκούνης και καταλήγοντας επανέλαβε ότι «η ΝΔ δεν δικαιολογεί το κλείσιμο των δρόμων, αλλά δεν αποδέχεται και αυτή την πολιτική».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.