Quantcast
Η απόφαση της Ε.Ε για κατάργηση έκδοσης βίζας σε Τούρκους "άναψε φωτιές" στους φορείς του Αν. Αιγαίου - enikonomia.gr
share

Η απόφαση της Ε.Ε για κατάργηση έκδοσης βίζας σε Τούρκους “άναψε φωτιές” στους φορείς του Αν. Αιγαίου

δημοσιεύτηκε:

Την έντονη αντίδρασή τους στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καταργήσει τη δυνατότητα έκδοσης βίζας από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου για τους Τούρκους επισκέπτες, εκφράζουν, με κοινή ανακοίνωσή τους, το Επιμελητήριο Λέσβου, η Ένωση Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων και η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου.

«Προκύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να εξαφανίσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ειδικά την Λέσβο και να τα τιμωρήσει. Με άλλα λόγια, κάποιοι αποφάσισαν ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και η Λέσβος θα μπορούν να δέχονται μόνο μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά όχι τουρίστες», σημειώνεται στην ανακοίνωση, στην οποία οι τρεις φορείς ρωτούν: «Γιατί, άραγε, τέτοια αντιμετώπιση στα νησιά που σήκωσαν, με ανθρωπιά που αναγνωρίστηκε από όλον τον κόσμο, το βάρος του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος;».

Επίσης, στην ανακοίνωση γίνεται κριτική στην ελληνική κυβέρνηση, η στάση της οποίας «εξαντλείται μόνο στο να δηλώσει ότι προσπάθησε να μεταπείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Με την ανακοίνωση «καλούνται όλοι και ειδικά η ελληνική κυβέρνηση, η οποία πέρα από συσκέψεις και επικοινωνιακό ενδιαφέρον δεν έχει κάνει τίποτα για τη Λέσβο και τα νησιά, να σοβαρευτεί και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, σαν να μην έφταναν όσα προβλήματα και καταστροφές μάς έχουν φορτώσει».

«Η αντοχή μας και η ανοχή μας εξαντλήθηκε» καταλήγουν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην ανακοίνωσή τους, το Επιμελητήριο Λέσβου, η Ένωση Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων και η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.