Quantcast
Ρουμελιώτης στον Realfm 97,8 για αξιολόγηση: Συμφωνία τώρα ή χάσαμε - enikonomia.gr
share

Ρουμελιώτης στον Realfm 97,8 για αξιολόγηση: Συμφωνία τώρα ή χάσαμε

δημοσιεύτηκε:

Ξεκάθαρο μήνυμα για την πορεία της αξιολόγησης έστειλε μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής του Νίκου Στραβελάκη ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής και πρώην εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ, λέγοντας πως μετά την 20ή Φεβρουαρίου δεν θα υπάρχει περίπτωση να συζητηθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. 

«Πρέπει να κλείσει τώρα αυτή η διαπραγμάτευση. 20 Φεβρουαρίου πρέπει να κλείσει η διαπραγμάτευση, μετά δεν υπάρχει περίπτωση να συζητηθεί η οποιαδήποτε αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος λόγω των εκλογών στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουμελιώτης.

Στο ερώτημα αν εννοεί «τώρα ή χάσαμε», ο Πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής απάντησε: «Νομίζω ναι. Πρέπει τώρα να κλείσει οπωσδήποτε αυτή η αξιολόγηση για να μην ανακοπεί αυτός ο θετικός ρυθμός ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και προπάντων να μη δημιουργηθεί κανένα ατύχημα σε ότι αφορά την υλοποίηση του προγράμματος. Αναφέρομαι βασικά σε θέματα που αφορούν τις τράπεζες και την εμπιστοσύνη και των ξένων επενδυτών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει οπωσδήποτε να κλείσει διότι δεν έχουμε χρόνο, πρέπει μέχρι τέλος του χρόνου αυτού να έχουμε προετοιμάσει το έδαφος για να βγούμε στις αγορές. Δεν έχουμε χρονικά περιθώρια, παίρνει χρόνο να επανέλθουμε στις αγορές».

Το πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εκτίμησε ότι είναι εφικτό να υπάρξει συμφωνία με μικρή συμμετοχή του ΔΝΤ. «Εάν υπάρξει ευελιξία από τις τρεις πλευρές, την ελληνική, την πλευρά του ΔΝΤ και την πλευρά των ευρωπαίων πιστεύω ότι η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει», τόνισε χαρακτηριστικά και σημείωσε: «Πιστεύω πως μπορεί να υπάρξει συμφωνία».

Στο ερώτημα αν σε αυτή θα περιλαμβάνεται και το ΔΝΤ ο κ. Ρουμελιώτης απάντησε: «Είτε χωρίς το ΔΝΤ, είτε με μία μικρή συμμετοχή του ΔΝΤ ώστε να μπορεί να ξεμπλοκάρει το πρόγραμμα. Μπορεί να συμμετέχει συμβολικά με ένα μικρό ποσό, εκτός κι αν οι ευρωπαίοι συμφωνήσουν να είναι πολύ σαφείς σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα για την ελάφρυνση του χρέους».

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.