Quantcast
Βόζεμπεργκ στον Realfm 97,8: Η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει χθες - enikonomia.gr
share

Βόζεμπεργκ στον Realfm 97,8: Η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει χθες

δημοσιεύτηκε:

Η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει χθες. Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα, δήλωσε η Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα η ευρωβουλευτής της ΝΔ απαντώντας στο ερώτημα αν βλέπει να κλείνει η αξιολόγηση στις 20 Φεβρουαρίου ή κάτι τέτοιο το θεωρεί αδύνατο είπε: «Επρεπε να είχε κλείσει χθες. Τι βλέπω θα σας πω: αν αυτή τη στιγμή αποφασίσει η κυβέρνηση να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να μην χαϊδεύει το εκλογικό της ακροατήριο, παγώνοντας την οικονομία. Να πει: “κύριοι, είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε 1-2-3 μέτρα” και τα πάρει, βεβαίως θα μπορούσε να κλείσει, αλλά βλέπετε ότι δεν θέλουν να πουν την αλήθεια. Ισχυρίζονται ότι διαπραγματεύονται, εγώ δεν θέλω να το αμφισβητήσω σε ηθικό επίπεδο, αλλά η διαπραγμάτευση έχει να κάνει με μία στείρα άρνηση, χωρίς αντιπρόταση από την ελληνική κυβέρνηση».

Στο ερώτημα αν η ΝΔ θέλει να δεχθούμε αυτά που εμφανίζει το ΔΝΤ ως πρόταση χωρίς να επιχειρήσουμε να βρούμε χρυσή τομή, η ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: «Στην ερώτηση: “θέλετε να πάρουμε τα μέτρα;”, εγώ θα σας πω ότι οπωσδήποτε δεν τα θέλουμε γιατί δεν θα τα ψηφίσουμε. Αλλά μήπως να σκεφτούμε ότι αυτά τα μέτρα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν η αξιολόγηση είχε ολοκληρωθεί στο μέσον, δεν σας λέω έως το τέλος του Φεβρουαρίου του 2016, αλλά μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τώρα μην ξεχνούμε ότι η σκλήρυνση των δανειστών, που κανένας δεν τη δέχεται, ούτε και σε μας είναι αρεστή, ούτε σε κανέναν στον ελληνικό λαό δεν θα ήθελε να εξαρτάται, θα ήθελε να είναι ανοιχτός στις αγορές. Αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε από το 2010. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι η χειρότερη συγκυρία όταν έχουμε ande portas τις ολλανδικές εκλογές και λίγο μετά τις γερμανικές, δηλαδή τους πλέον κυρίαρχους των αποφάσεων από την πλευρά των δανειστών και βλέπουμε και ένα παιχνίδι μεταξύ ΔΝΤ και δανειστών το οποίο μας αφορά μεν, αλλά κι αυτό εμπλέκεται στην εσωτερική τους ανάγκη για ισορροπίες».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.