Quantcast
Παπαδημούλης στον Realfm 97,8: Το σενάριο της πολύμηνης εμπλοκής κάνει ζημιά και στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης στον Realfm 97,8: Το σενάριο της πολύμηνης εμπλοκής κάνει ζημιά και στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη

δημοσιεύτηκε:

«Το σενάριο της πολύμηνης εμπλοκής κάνει ζημιά και στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη και το σενάριο των εκλογών εδώ και τώρα είναι η χειρότερη λύση» είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Η κυβέρνηση εργάζεται με ισχυρούς συμμάχους και μέσα στο στρατόπεδο των Ευρωπαίων δανειστών για να υπάρξει ένα σημαντικό θετικό βήμα στο Eurogroup και να κλείσουμε ένα ικανοποιητικό πακέτο που θα μας επιτρέψει την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση πριν από τις ολλανδικές εκλογές» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε «ευτυχώς οι ακραίες δηλώσεις και επιδιώξεις Σόιμπλε συναντούν μία ισχυρή αντίσταση και μέσα στη Γερμανία, αυτό είναι καινούργιο στοιχείο είναι θετικό για την Ελλάδα. Όπως επίσης, συνάντησε ακαριαία, έντονη και αυστηρή αντίδραση και από την Κομισιόν και από τον Ντάισελμπλουμ η εκτίμηση του ΔΝΤ πριν από τρεις ημέρες καθώς υποτιμά τα θετικά βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα. Χθες το βράδυ ο Ντάισελμπλουμ είπε “δεν μπορούμε να αγνοούμε ότι η Ελλάδα έχει επί τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και έχει πετύχει σημαντική πρόοδο”. Αυτές τις ώρες εντείνεται μία προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα για να βρεθεί μία χρυσή τομή έτσι ώστε το Eurogroup της 20ηςΦεβρουαρίου να δρομολογήσει τη λύση και να προλάβουμε χωρίς πολύμηνη εμπλοκή και καθυστερήσεις και τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που είναι απόφαση της ΕΚΤ»

Στο ερώτημα πόσο πιθανό θεωρεί να έχουμε τελειώσει μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «είναι αναγκαίο και έχει αρκετές πιθανότητες αυτό το σενάριο γιατί σχεδόν οι πάντες καταλαβαίνουν ότι θα πρέπει να τελειώσουμε πριν από τις ολλανδικές εκλογές. Και αυτό δεν είναι μόνο αυτονόητα καλό για την Ελλάδα, την ελληνική οικονομία, την ελληνική κοινωνία και την ανάκαμψη της, καταλαβαίνουν ολοένα και περισσότεροι και στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο ότι και για γεωπολιτικούς λόγους που έχουν σχέση με τη σταθερότητα στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και συνδέονται με το προσφυγικό, με την αβεβαιότητα που προσθέτει ο Τραμπ, με τις απειλές Ερντογάν ότι χρειάζεται να βρεθεί η χρυσή τομή» και πρόσθεσε:

«Ακόμη και οι ξινοί του ΔΝΤ προβλέπουν για το 2017 και τα επόμενα χρόνια ανάπτυξη της τάξης του 2,7%. Είναι επικίνδυνο όχι μόνο για την Ελλάδα, επικίνδυνο για ολόκληρη την Ευρωζώνη το να τιναχτεί αυτό το πράγμα στον αέρα επειδή ορισμένοι έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους και ακραίες επιδιώξεις. Αν ήταν τόσο καλό για την Ελλάδα το σενάριο της δραχμής λέτε να το υποστήριζε τόσο παθιασμένα ο Σόιμπλε».

Ερωτηθείς για το εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει κάποιες ευθύνες για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση ο κ. Παπαδημούλης απάντησε «την κύρια ευθύνη για αυτήν την πολύμηνη καθυστέρηση την έχει το ΔΝΤ το οποίο έχει αποφασίσει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και ακόμη δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ… Υπάρχουν πάντα καθυστερήσεις από την πλευρά των ελληνικών Αρχών και της ελληνικής διοίκησης στην ολοκλήρωση κάποιων προαπαιτούμενων αλλά κανείς δεν το φορτώνει αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ είναι περισσότερο αδυναμίες και καθυστερήσεις της ελληνικής διοίκησης τις οποίες όλοι τις ξέρουμε».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.