Quantcast
Λεβέντης: Το θέμα είναι αν μπορούν να εφαρμοστούν τα νέα, σκληρά μέτρα - enikonomia.gr
share

Λεβέντης: Το θέμα είναι αν μπορούν να εφαρμοστούν τα νέα, σκληρά μέτρα

δημοσιεύτηκε:

«Η αξιολόγηση θα κλείσει. Το θέμα είναι αν μπορούν αυτά τα σκληρά μέτρα να εφαρμοστούν», δήλωσε ο Β. Λεβέντης, μιλώντας στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε ότι αυτά που ζητούν οι δανειστές «ως νέα μέτρα είναι πολύ παλιά και μας ζητούν τώρα να τα ψηφίσουμε γιατί δεν μας έχουν εμπιστοσύνη. Αν είχαν γίνει οι μεταρρυθμίσεις από 2009, σήμερα δεν θα είχαμε μνημόνια».

Ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι «η Ένωση Κεντρώων έχει ζητήσει οικουμενική κυβέρνηση με 240 βουλευτές για να διαπραγματευτούμε με τους δανειστές και να παρουσιάσουμε ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση για τη χώρα. Η κυβέρνηση στα λόγια πάει καλά, αλλά θα κριθεί από τις πράξεις της».

Επίσης, ανέφερε ότι «τα μέτρα θα τα ψηφίσει η κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν αποτελεί λύση για τη χώρα. Πρέπει να εντοπιστούν οι αργόμισθοι του δημοσίου και των ΔΕΚΟ».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Λεβέντης απάντησε ότι «όλα είναι ανοιχτά. Η κυβέρνηση θα τα περάσει τα μέτρα, αλλά στη συνέχεια θα προσφύγει στον λαό, όσο παραμένει στην εξουσία, τόσο εκλογικά θα γκρεμίζεται και είναι πολύ πιθανόν να φθάσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστά του 4 και 5%».

Για τις δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε: «Δεν πιστεύουμε, στην Ένωση Κεντρώων, τα ποσοστά που μας δίνουν. Είμαστε πολύ πιο ψηλά και εμπιστευόμαστε μόνο τους πολίτες. Θα τρίβουν τα μάτια τους, όσοι σήμερα μας παρουσιάζουν στο 3%. Κόβουν από εμάς και δίνουν σε άλλα κόμματα για να ενισχύσουν το διπολικό σύστημα».

Αναφορικά με τις μετακινήσεις ανεξάρτητων βουλευτών σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι «η αποστασία είναι βαριά αντιδημοκρατική πράξη, μεγαλύτερο, όμως, έγκλημα διαπράττει αυτός που παρέχει πολιτική στέγη στον αποστάτη».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «με την αστάθεια που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό, κανένας επενδυτής δεν βάζει τα χρήματά του στην Ελλάδα και καμία επένδυση δεν θα γίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ΝΔ δεν έφερε επενδύσεις όταν κυβερνούσε. Για να έρθουν επενδύσεις πρέπει να υπάρξει πολιτική σταθερότητα και με 153 βουλευτές δεν υπάρχει».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.