Quantcast
Γεωργιάδης: Τα νέα μέτρα θα έχουν μέσα και αφορολόγητο και περικοπές συντάξεων - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Τα νέα μέτρα θα έχουν μέσα και αφορολόγητο και περικοπές συντάξεων

δημοσιεύτηκε:

Όσο καθυστερεί η αξιολόγηση γίνεται πάντα χειρότερη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού / Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm», και συμπλήρωσε: «η λύση για τους Ευρωπαίους είναι τεχνική, δηλαδή να βγαίνουν τα νούμερα. Σε εμάς είναι πότε η κυβέρνηση θα αποφασίσει να φέρει τα μέτρα στη βουλή» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να σταματήσει τα λόγια εσωτερικής κατανάλωσης και να φέρει τα μέτρα που θα είναι σκληρά, αφού θα έχουν μέσα και αφορολόγητο και περικοπές συντάξεων» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και εκτίμησε μάλιστα ότι θα ψηφιστούν από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα ψηφίσει τα πάντα, θα τα ψηφίσουν όλα και με περικοπές συντάξεων και αφορολόγητο. Οι βουλευτές θα τα ψηφίσουν όλα, γιατί δεν θέλουν να χάσουν την εξουσία» υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Εάν κλείσει η αξιολόγηση με τον Μητσοτάκη, τα μέτρα θα είναι λιγότερα, ο κ. Τσίπας αποτελεί πρόβλημα για την αξιολόγηση λόγω έλλειψης αξιοπιστίας. ‘Αρα σε όλους τους στόχους βάζουν ένα 30% πάνω» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και χαρακτήρισε ως καταστροφικό πλαίσιο της διαπραγμάτευσης τον Αλέξη Τσίπρα. «Το καταστροφικό πλαίσιο είναι ο Τσίπρας, τα μέτρα μπορούν να αλλάξουν εάν ο κόσμος θέλει να πληρώνει 30% πάνω στα μέτρα ας ψηφίσει τον Τσίπρα» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στο θέμα των επενδύσεων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει πριν από 5 μήνες και ακόμα δεν έχει γίνει κανένα βήμα, καθώς ο δασάρχης δεν βάζει υπογραφή για να ξεκινήσει το έργο ενώ και η κυβέρνηση από την πλευρά της δεν κάνει τίποτα. «Αυτό το βλέπει το ΔΝΤ και τι λέει ο Τόμσεν: “όλα όσα είχε προϋπολογίσει (έσοδα από ενδύσεις- ανάπτυξη) η κυβέρνηση , δεν υπάρχουν άρα πάρτε μέτρα”» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς για τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος απάντησε: «το 3,5% του ΑΕΠ είναι τρελό, λάθος στόχος. ‘Ομως όταν λήξουν οι εκλογικές αναμετρήσεις ( στις ευρωπαϊκές χώρες) και η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει τη δουλεία της και η οικονομία έχει πάρει μπρος, τότε θα χαμηλώσει. Τώρα όμως τι λένε βάλε 3,5% να βγαίνουν τα νούμερα και κάνε εσύ αυτά που έχεις να κάνεις και θα το δούμε» σημείωσε. Πάντως ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι στη χώρα έχει επιστρέψει η αβεβαιότητα και πως το 2017 θα μας λείπουν και τα χρήματα. «Γιατί φωνάζαμε, να κλείσει η αξιολόγηση τον Δεκέμβριο, όσο καθυστερεί η αξιολόγηση γίνεται πάντα χειρότερη, μόνο μεγαλώνει ο λογαριασμός. Ποτέ, επτά χρόνια κανένας πρωθυπουργός δεν πήρε καλύτερη αξιολόγηση καθυστερώντας την» είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Η μεγάλη ζημιά έγινε στις 25 Ιανουαρίου του 2015, τώρα δεν θα ήμασταν σε μνημόνιο» εκτίμησε ο κ. Γεωργιάδης και αναρωτήθηκε εάν έχουμε την απαίτηση τα 80 δις ζημιά που έκανε ο κ. Τσίπρας, να τα πληρώσει ο Ευρωπαίος πολίτης. Εμείς οι Έλληνες πολίτες θα τα πληρώσουμε» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.