Quantcast
Κατρούγκαλος στον Realfm 97,8: Δεν έχουμε αποδεχτεί τη μείωση του αφορολόγητου - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος στον Realfm 97,8: Δεν έχουμε αποδεχτεί τη μείωση του αφορολόγητου

δημοσιεύτηκε:

«Δεν δεχόμαστε καμία υποχώρηση σε θέματα αρχής» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς για την αίσθηση που υπάρχει ότι η Αθήνα είναι έτοιμη να αποδεχτεί τη μείωση του αφορολόγητου αρκεί να υπάρξει κάποιο αντιστάθμισμα από την άλλη πλευρά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απάντησε «ούτε το αφορολόγητο το έχουμε αποδεχτεί, καμία συμφωνία δεν κλείνει εάν δεν κλείσει στο σύνολο της. Μπορώ να περιγράψω το περίγραμμα της συμφωνίας, ότι δεν δεχόμαστε καμία υποχώρηση σε θέμα αρχής. Θέμα αρχής είναι να ξανανοίξει για παράδειγμα το θέμα του συνταξιοδοτικού που έχει κλείσει σε προηγούμενη αξιολόγηση. Αυτό δεν είναι απλώς παράλογο, επί της ουσίας είναι εξαιρετικά κακόπιστο να κλείνεις ένα θέμα να μην υπάρχει αντίρρηση τουλάχιστον εκφρασμένη και μετά να ξανανοίγει» και πρόσθεσε:

«Δεν θέλουμε μόνο να έχουμε υποχωρήσεις θέλουμε να κερδίσουμε και μερικά πράγματα. Να κερδίσουμε για παράδειγμα στο επίπεδο των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Να κερδίσουμε για παράδειγμα στο ότι έχοντας αποδεχτεί και σε προηγούμενη φάση της διαπραγμάτευσης τον κόφτη, δηλαδή εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά, μολονότι θα πάνε ήδη και ο κ. Μοσκοβισί επιβεβαίωσε το προφανές, ότι τα αποτελέσματα μας είναι καλύτερα από τις προβλέψεις. Επαναλαμβάνω, έχοντας αποδεχτεί ως θεωρητικό αν και απίθανο ενδεχόμενο εάν δεν πάνε καλά τα πράγματα να πάρουμε πρόσθετα μέτρα, θα πρέπει να ισχύει και το αντίστροφο, εάν υπερβούμε τους στόχους να έχουμε θετικά μέτρα. Ελάφρυνση για παράδειγμα της πράγματι υπέρμετρης φορολογίας ή ξανά την 13η σύνταξη στο ασφαλιστικό»

Αναφερόμενος στις δαπάνες ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «έχουν φτάσει στο κόκκαλο. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έχουν να βάλουν βενζίνη τα περιπολικά της αστυνομίας. Οι λειτουργικές δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών για παράδειγμα είναι τέτοιες που δεν μπορεί πια ένας πρέσβης να καλέσει έναν ομόλογο του σε ένα τραπέζι όπως θα έπρεπε να κάνει. Αυτά τα έξοδα παράστασης είναι για τη χώρα, δεν υπάρχουν περιπτώσεις που αυτή τη στιγμή μπορεί να δείξει κανείς λίπος.»

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.