Quantcast
ΝΔ: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους πολίτες - enikonomia.gr
share

ΝΔ: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους πολίτες

δημοσιεύτηκε:

Οι λεονταρισμοί της κυβέρνησης για ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς νομοθέτηση νέων μέτρων αποδείχτηκαν τελικά κούφια λόγια, υποστηρίζει η ΝΔ στην πρώτη της αντίδραση μετά τη συμφωνία επιστροφής των θεσμών υπό την προϋπόθεση νομοθέτησης μέτρων για μετά το 2018.

Η Πειραιώς κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι επιχειρεί να κοροϊδέψει ξανά τον ελληνικό λαό αφού όχι μόνο δεν έκλεισε η αξιολόγηση, αλλά ούτε καν προσδιορίστηκε χρόνος για την ολοκλήρωσής της.

Η Πειραιώς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι πανηγυρίζει για την επιστροφή των θεσμών όμως όπως αναφέρει η επιστροφή αυτή συνοδεύεται από πρόσθετες υποχωρήσεις, επώδυνα μέτρα λιτότητας στο φορολογικό και το συνταξιοδοτικό, άμε, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, διαπραγματευτικές ήττες και φυσικά, χωρίς κάποια κουβέντα για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση.

Στη Νέα Δημοκρατία αναμένουν τα αποτελέσματα που θα έχει η συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με την Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και τις πρώτες συζητήσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση μετά την καθαρά Δευτέρα.

Όπως αναφέρουν γαλάζια στελέχη τόσο οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ όσο και η πρώτη αντίδραση του διεθνούς νομισματικού ταμείου κάθε άλλο παρά αισιοδοξία για γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης μεταδίδουν αντιθέτως ενισχύουν τους φόβους για διατήρηση της αβεβαιότητας μέχρι τον Απρίλιο ή τον Μάιο.

Με το έγκαιρο κλείσιμο της αξιολόγησης συνδέεται και το θέμα της ένταξης στη ποσοτική χαλάρωση. Και γι’ αυτό το θέμα στην Πειραιώς υπάρχει προβληματισμός κατά πόσο θα υπάρξουν εγκαίρως όλες οι κινήσεις αλλά και οι πολιτικές δηλώσεις που θα επιτρέψουν στο Μάριο Ντράγκι να δώσει το «οκ», προκειμένου να βοηθηθεί η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας και στη συνέχεια η χώρα να επιχειρήσει δοκιμαστική έξοδο στις αγορές.

Τέλος στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι παρά την θριαμβολογία και το αισιόδοξο κλίμα που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση δεν έχει απομακρυνθεί πλήρως ο φόβος επανάληψης του καλοκαιριού του 2015.

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.