Quantcast
Χρυσόγονος: Το Grexit σήμερα θα είναι σαν να πυροβολούμε τα πόδια μας - enikonomia.gr
share

Χρυσόγονος: Το Grexit σήμερα θα είναι σαν να πυροβολούμε τα πόδια μας

δημοσιεύτηκε:

«Δεν συμφωνώ ότι κακώς προκλήθηκαν πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο του 2015, επ’ αφορμή της Προεδρικής εκλογής, αντιθέτως… Οι εκλογές εκείνες δημιουργούσαν διαπραγματευτική δυναμική για τη χώρα» σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος μιλώντας στον Focus 103,6.

«Μην ξεχνάμε, ότι είχε συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση πλεόνασμα 4,5%, που ήταν μη βιώσιμο. Η λαϊκή ετυμηγορία ήταν “όπλο” στη διαπραγμάτευση, απλώς στη συνέχεια, έπρεπε να είναι διαφορετική η χρήση του “όπλου”. Η προεκλογική εκστρατεία δεν ήταν ρεαλιστική» πρόσθεσε.

Ο κ. Χρυσόγονος υποστήριξε ότι «δεν έπρεπε να έχει τοποθετηθεί υπουργός Οικονομικών ο Βαρουφάκης, έπρεπε να είναι από την αρχή ο Τσακαλώτος. Την ευθύνη για τον κ. Βαρουφάκη την πήρε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, παραδέχθηκε ο ίδιος ότι επρόκειτο για σοβαρό λάθος, αλλά μετά πήγε σε εκλογές και πήρε πάλι τη λαϊκή εντολή».

«Η διαδικασία συνεχίζεται, καλό είναι να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στο staff level aggreement, έως τότε ας κρατάμε μικρό καλάθι, για αν δούμε το τελικό πακέτο» σημείωσε ο κ. Χρυσόγονος αναφορικά με το χθεσινό Eurogroup.

«Δεν νομίζω ότι στρώνει κανείς κόκκινο χαλί για την επιστροφή της τρόικας, δεν νομίζω ότι υπάρχουν πανηγυρισμοί, αν υπάρχουν, κατά τη γνώμη μου δεν δικαιολογούνται. Δικαιολογείται να υπάρξει ανταπόκριση στη λαϊκή εντολή, δηλαδή επιστροφή της χώρας στη φερεγγυότητα και στις αγορές. Όταν εμπλέκεσαι σε διαπραγμάτευση δανειστή-οφειλέτη, είσαι εκ των προτέρων χαμένος, το ζήτημα είναι πόσο, πολύ ή λίγο. Είχα πει, ότι οι συναντήσεις με την τρόικα είναι σαν το ραντεβού με το οδοντίατρο, θα πονέσεις, το ζήτημα είναι πόσο» επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τα σενάρια περί Grexit ο κ. Χρυσόγονος σημείωσε:

«Το Grexit σήμερα θα είναι σαν να πυροβολούμε τα πόδια μας, ο μόνος δρόμος πλέον, είναι η έξοδος στις αγορές το Σεπτέμβρη του 2018. Είμαστε δοσομανής χώρα, δεν είμαστε κανονικό κράτος, πρέπει να ξεμπερδέψουμε το γρηγορότερο με τον διακρατικό δανεισμό».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Ρήγα και παλαιότερα του κ. Τσακαλώτου για το αφορολόγητο ο κ. Χρυσόγονος δήλωσε, ότι πρόκειται για φραστικές υπερβολές, που ακούγονται εδώ και δεκαετίες, από όλες τις πλευρές της πολιτικής ζωής του τόπου.

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.