Quantcast
Μπακογιάννη: Ο κ. Τσακαλώτος να έλθει στη Βουλή να μας πει τι έγινε στο Eurogroup - enikonomia.gr
share

Μπακογιάννη: Ο κ. Τσακαλώτος να έλθει στη Βουλή να μας πει τι έγινε στο Eurogroup

δημοσιεύτηκε:

«Να προσέλθει στη Βουλή ο κ. Τσακαλώτος, να καλέσει την Επιτροπή Οικονομικών και να μας πει τι έγινε στο Eurogroup» ζήτησε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, βουλευτής Α’ Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Ήταν θετικό ότι επιστρέφουν οι θεσμοί, αλλά ήταν θετικό επειδή δεν χρεοκοπήσαμε. Μην έχουμε αυταπάτες. Έρχονται οι θεσμοί, για να βάλουν πάνω στο τραπέζι μέτρα, διότι άποψή τους είναι ότι θα έχουμε δημοσιονομικό κενό. Για τον ισχυρισμό της κυβέρνησης περί αντιμέτρων δεν υπάρχει καμία δήλωση στο εξωτερικό και ταυτόχρονα ο κύριος Τσακαλώτος, ο αρμόδιος, που ήταν μέσα στην κουβέντα, που ξέρει τι του είπαν και τι είπε, δεν έχει ανοίξει το στόμα του, ούτε αυτός ούτε ο κ. Χουλιαράκης», είπε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Δε δικαιούται ο Έλληνας πολίτης να ξέρει; Δε δικαιούται η αντιπολίτευση να ξέρει; Δε δικαιούται η Βουλή των Ελλήνων να ξέρει; Και βλέπουμε τον κ. Τζανακόπουλο και τον κ. Παππά, που και οι δύο ήταν στην Αθήνα και το πολύ να ξέρουν μία κουβέντα παραπάνω, την οποία να τους είπε ο κ. Τσακαλώτος, αλλά στις συγκεκριμένες ερωτήσεις δεν έχουν καμία αίσθηση της πραγματικότητας και δεν μπορούν να απαντήσουν».

Κληθείσα να σχολιάσει τη σχετική απάντηση του υπουργού Οικονομικών στη ΝΔ, με τη φράση του Μαρκ Τουέιν «οι φήμες για τον θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές» η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «Ο κ. Τσακαλώτος δεν απευθύνει αυτή τη φράση στη ΝΔ. Η φράση απευθύνεται στο εσωτερικό του κόμματός του. Είναι σαφές ότι υπάρχει πρόβλημα στο εσωτερικό του κόμματός του».

Σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα να ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα σε αυτά που μπορεί να προτείνουν οι θεσμοί, η τομεάρχης της ΝΔ διατύπωσε την εκτίμηση ότι «αυτό στην ουσία του δεν μπορεί να σταθεί, διότι για να πάρεις μέτρα, σημαίνει ότι πρέπει να καλύψεις κάποιο κενό, άρα όλη η θεωρία περί μηδενός ευρώ μέτρων κι όλα αυτά που είπαν τα διάφορα κυβερνητικά στελέχη, αν δεν ήταν τραγικά θα ήταν ακραίως κωμικά». «Στην ουσία αυτό το οποίο συνέβη είναι ότι επιστρέφουν οι θεσμοί, η τρόικα στην Ελλάδα, αυτό πανηγυρίζουμε, ότι οι αρμόδιοι έρχονται, θα γίνει μία διαπραγμάτευση, από τις δηλώσεις των Ευρωπαίων ξέρουμε ότι η διαπραγμάτευση αυτή θα θίγει τρία θέματα, το φορολογικό, το εργασιακό και το ασφαλιστικό και περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης, η οποία θα έπρεπε να έχει γίνει πέρυσι τέτοιον καιρό» πρόσθεσε.

Η κ. Μπακογιάννη καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι για λόγους ιδεοληπτικούς μπλοκάρει τις επενδύσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. «Όλες τις επενδύσεις που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, τις προχώρησε αυτή η κυβέρνηση με δύο χρόνια καθυστέρηση […] και αφού τις προχώρησε και τις υπέγραψε, τώρα τις μπλοκάρει. Και αποφασίζει ότι το Ελληνικό είναι αρχαιολογικός χώρος, ότι είναι δάσος […] Ποιος έχει το δικαίωμα να στερεί από τον ελληνικό λαό δουλειά και αύξηση του ΑΕΠ, επειδή είναι κολλημένος ιδεολογικά;» είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επαφές του προέδρου της ΝΔ στο Βερολίνο, ανέφερε: «Ο πρόεδρος της ΝΔ πήγε στο Βερολίνο και παρουσίασε στον κ. Σόιμπλε το πρόγραμμα και τις προτάσεις της ΝΔ, τις οποίες κατέθεσε πρώτα στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας και τονίζοντας την ανάγκη, τα πλεονάσματα να είναι 2%, ότι είναι αδύνατο να είναι 3% (θέση που ακολούθησε και η κυβέρνηση μετά), εξηγώντας ότι εμείς θα προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές και θα τις προχωρήσουμε πάρα πολύ γρήγορα, αλλά ταυτόχρονα αυτό που χρειάζεται είναι η μείωση της φορολογίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στήριξε τη χώρα, την πατρίδα του ως έχει υποχρέωση να κάνει».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.