Quantcast
Der Spiegel: Χωρίς επεισόδια ο αγώνας Σάλκε-ΠΑΟΚ παρά τις προκλήσεις - enikonomia.gr
share

Der Spiegel: Χωρίς επεισόδια ο αγώνας Σάλκε-ΠΑΟΚ παρά τις προκλήσεις

δημοσιεύτηκε:

Στον δεύτερο αγώνα ανάμεσα στη Σάλκε και τον ΠΑΟΚ για την πρόκριση στους «16» του Europa League αναφέρεται η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel.

Ένα παιχνίδι που είχε χαρακτηριστεί από την UEFA ως υψηλού ρίσκου. Όπως σημειώνει το Spiegel Online, «τέσσερα χρόνια μετά τα βαριά επεισόδια στην αναμέτρηση των δύο ομάδων (σ.σ. το 2013 για την πρόκριση στο Champions League) η αστυνομία ήταν προετοιμασμένη για το χειρότερο. Ωστόσο στον αγώνα της Σάλκε με τον ΠΑΟΚ τα πράγματα κύλησαν ειρηνικά παρά τις προκλήσεις».

Το γερμανικό περιοδικό υπενθυμίζει τη δυναμική επέμβαση της αστυνομίας με 89 τραυματισμούς το 2013 στο βόρειο πέταλο του γηπέδου στο Γκελζενκίρχεν προκειμένου να απομακρυνθεί μια σημαία της ΠΓΔΜ που είχαν υψώσει οι φανατικοί οπαδοί της Σάλκε, οι οποίοι είναι αδελφοποιημένοι με τους οπαδούς της Βαρντάρ Σκοπίων.

«Ωστόσο, δεν ήταν η επίσημη σημαία της χώρας αλλά ο ήλιος της Βεργίνας», σημειώνει το άρθρο, επισημαίνοντας ότι Ελλάδα και ΠΓΔΜ «ερίζουν εδώ και χρόνια για την ιστορία, την ονομασία και τα σύμβολα». Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κίνηση αυτή «προκάλεσε τόσο πολύ τους εθνικιστές που βρίσκονταν ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, ώστε απείλησαν να εισβάλουν στο γήπεδο».

Το Spiegel Online σημειώνει ότι παρά τις προειδοποιήσεις προς τους οπαδούς της Σάλκε να μην επαναλάβουν κάτι αντίστοιχο, η επίμαχη σημαία υψώθηκε και πάλι μαζί με άλλες σημαίες της ΠΓΔΜ. «Αντιδράσεις δεν υπήρξαν. Το ίδιο και για τα πολλά πανό κατά των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, της UEFA, της αστυνομίας και του διοικητικοί συμβουλίου της Σάλκε».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.