Quantcast
Τελιγιορίδου: Η φέτα δεν κατοχυρώνεται εξ ολοκλήρου - enikonomia.gr
share

Τελιγιορίδου: Η φέτα δεν κατοχυρώνεται εξ ολοκλήρου

δημοσιεύτηκε:

Για “υποκρισία” και “διγλωσσία” στο θέμα της φέτας, με αφορμή τη Συμφωνία CETA, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

“Υπάρχει μια διαφορετική στάση στο εσωτερικό και διαφορετική στο εξωτερικό για το συγκεκριμένο θέμα. Τον Οκτώβριο του 2016, είκοσι οκτώ βουλευτές της Ν.Δ. έκαναν μια ερώτηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο, κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση για την προσπάθεια που έκανε τότε, ώστε να αλλάξει στη Συμφωνία αυτό που αφορούσε την ελληνική φέτα. Εκεί υπήρχε ένας έντονος καταγγελτικός λόγος, ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε, ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και ότι αυτοί ποτέ δεν θα ψηφίσουν κάτι τέτοιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”, είπε η κ. Τελιγιορίδου και πρόσθεσε: “Τρεις μήνες μετά ψηφίζεται η Συμφωνία CETA που περιλαμβάνει αυτά για τα οποία κατηγορούσαν τότε την ελληνική κυβέρνηση και ψηφίζεται από όλους τους ευρωβουλευτές της Ν.Δ ως μια Συμφωνία πολύ καλή για τη φέτα. Εδώ, λοιπόν, υπάρχει μια υποκρισία και μία διγλωσσία, άλλα να λέμε στο εσωτερικό για να δημιουργούμε εντυπώσεις και άλλα να κάνουμε στο εξωτερικό γιατί θα πρέπει να συμβαδίζουμε με αυτά που μας επιτάσσουν αυτοί οι οποίοι βρίσκονται στο ευρωπαϊκό διευθυντήριο”.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι “η φέτα δεν κατοχυρώνεται εξ ολοκλήρου” και σημείωσε: “Εχει γίνει, βέβαια, μια μεγάλη προσπάθεια από την ελληνική πλευρά για να αλλάξουμε τον διεθνή συσχετισμό, όσον αφορά τη φέτα. Πράγματι, αυτή τη στιγμή, η φέτα δεν βρίσκεται στη δυσκολία που βρισκόταν για παράδειγμα πέρυσι. Εχουμε πετύχει κάποιες βελτιώσεις από την ελληνική πλευρά. Δεν έχουμε εξ ολοκλήρου αυτό που θέλαμε, αλλά αυτό που ήθελα να αναδείξω είναι ότι αυτές οι βελτιώσεις που επιχειρήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση λοιδωρήθηκαν στο εσωτερικό της χώρας. Δεν έχουμε πλήρη διασφάλιση. Ανοίγει ένας δρόμος νομίζω κι αυτό θα πρέπει να το δούμε με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή και με σοβαρότητα γιατί είναι ένα προϊόν που είναι χαρακτηριστικό της ελληνικής αγροτικής παραγωγής. Βέβαια το καλό είναι ότι υπάρχουν περιθώρια για κάποιες μεταβατικές διατάξεις που θα συζητηθούν μετά από πέντε χρόνια, έχουν γίνει βελτιώσεις, αλλά να μας εξηγήσουν οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ τελικά υπήρξαν αυτές οι βελτιώσεις ή υπάρχει αυτό που λένε οι βουλευτές της ότι δεν έχει γίνει τίποτε από όλα αυτά;”.

Για τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν έρθει στη Βουλή για επικύρωση η Συμφωνία CETA, η κ. Τειγιορίδου είπε ότι είναι μια “δύσκολη” Συμφωνία που δημιουργεί προβλήματα, είναι ογκώδης και γι αυτό θα πρέπει να τη δουν αναλυτικά και να τη συζητήσουν, ώστε να αποφασίσουν αν θα την ψηφίσουν ή όχι.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.