Quantcast
Καϊλή: Τον χρόνο που χάνουμε τον πληρώνουμε ακριβά σε μέτρα, περικοπές και φορολογία - enikonomia.gr
share

Καϊλή: Τον χρόνο που χάνουμε τον πληρώνουμε ακριβά σε μέτρα, περικοπές και φορολογία

δημοσιεύτηκε:

«Δυστυχώς φαίνεται ότι, παρά την κρίση, δεν έχουμε μάθει ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά μόνο μαζί» δήλωσε η ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-Ελιά, Εύα Καϊλή, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Θα προτιμούσα να μπορούσαμε να έχουμε εθνική συνεννόηση. Αυτό φυσικά θα ήταν το ιδανικό, το λέμε από το 2011, έγινε μία μικρή απόπειρα να προχωρήσουμε έτσι» απάντησε η κ. Καϊλή σε ερώτημα για το ενδεχόμενο εκλογών, ενώ για τις πολιτικές ζυμώσεις στον χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της κεντροαριστεράς ευρύτερα ανέφερε: «Θα πρέπει σιγά σιγά να αρχίσουν να ολοκληρώνονται οι διαδικασίες, να μπει μία τάξη, να μπορέσουμε να οργανωθούμε και να αρχίσουμε να δουλεύουμε σε ένα διαφορετικό μοντέλο παραταξιακό, ώστε να δούμε και πώς προχωράμε και κατεβαίνουμε στις εκλογές. Στην Ευρώπη είμαστε η προοδευτική συμμαχία των σοσιαλιστών και δημοκρατών. Νομίζω ότι και στην Ελλάδα κάτι τέτοιο θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πιο ανοιχτά. Νομίζω ότι σιγά σιγά έχουν ωριμάσει και οι συνθήκες και βλέπουμε ότι έχει αρχίσει και αθροίζει ο χώρος».

Σε ό,τι αφορά τη β’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος η ευρωβουλευτής εκτίμησε πως «δεν θα αργήσει να τελειώσει αυτή η περιπέτεια, θα έχει όμως ένα κόστος όπως κάθε τι που τραβάει». «Τον χρόνο που χάνουμε τον πληρώνουμε ακριβά και σε μέτρα και σε περικοπές και σε φορολογία. Αν είχαμε καταφέρει να κλείσουμε τα πάντα πριν από έναν χρόνο δε θα είχαμε ένα τέταρτο μνημόνιο αυτή τη στιγμή στη συζήτησή μας» πρόσθεσε.

Εξέφρασε δε την άποψη ότι οι πιστωτές αποδέχθηκαν ένα μείγμα υπερφορολόγησης και περικοπών που πρότεινε η κυβέρνηση και της έδωσαν πίστωση χρόνου μη πιέζοντας για μεταρρυθμίσεις, ενώ αντίστοιχα «η κυβέρνηση κέρδισε έναν ακόμη χρόνο στην εξουσία, χωρίς μεταρρυθμίσεις που θα μπορέσουν να δημιουργήσουν σταθερό επενδυτικό περιβάλλον, για να σηκώσουμε κεφάλι».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.