Quantcast
Κορεάτες και Ιάπωνες στρέφονται στο ελληνικό κρασί - enikonomia.gr
share

Κορεάτες και Ιάπωνες στρέφονται στο ελληνικό κρασί

δημοσιεύτηκε:

Το τριήμερο 11 με 13 Μαρτίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο
στην Αθήνα, το Οινόραμα, από το 1994 το πιο σημαντικό οινικό ραντεβού της
χώρας. Οινοπαραγωγοί από κάθε γωνιά της χώρας έχουν ήδη εξασφαλίσει τη θέση
τους στο Οινόραμα 2017 καθιστώντας την έκθεση «sold out», ένα μήνα πριν από τα
εγκαίνιά της.


Εκτιμάται πως πάνω από 250 οινοποιεία, από την Ελλάδα και το εξωτερικό,
θα βρίσκονται στο Οινόραμα καταρρίπτοντας και το περσινό ρεκόρ συμμετοχής.
Σκοπός τους να δειγματίσουν καθιερωμένα και νέα κρασιά τους, καθώς και αυτά της
εσοδείας 2016 (που στην Ελλάδα θεωρείται εξαιρετική), σε επαγγελματίες και
καταναλωτές.


Οι οργανωτές περιμένουν 10.000 επισκέπτες οι οποίοι, όπως κάθε χρόνο,
θα λαμβάνουν στην είσοδο ένα αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας για να δοκιμάσουν
όσα κρασιά θέλουν. Ανάμεσα στα χιλιάδες κρασιά της έκθεσης θα βρίσκονται
μερικές από τις καλύτερες και πιο ακριβές φιάλες του ελληνικού αμπελώνα, πολλές
νέες κυκλοφορίες και σημαντικές ετικέτες από άλλες χώρες.


Στο πλαίσιο της έκθεσης θα φιλοξενηθεί ομάδα αγοραστών οίνου από την
Κορέα και την Ιαπωνία, την οποία φέρνει στην Ελλάδα η Enterprise Greece, καθώς
και δύο από τους πιο επιδραστικούς Βρετανούς δημοσιογράφους οίνου, τον Robert
Joseph και τον Jamie Goode, οι οποίοι έχουν προσκληθεί από την Enterprise
Greece, το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου και το Οινόραμα να μιλήσουν για τις
διεθνείς τάσεις στο χώρο του κρασιού.


Παράλληλα, για να καλύψει τις ανάγκες διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό
και επέκτασης χαρτοφυλακίου όσων ήδη εισάγουν ελληνικά κρασιά, το Οινόραμα
επαναλαμβάνει το εξαιρετικά επιτυχές περσινό εγχείρημα των «Οινικών
Αποκαλύψεων», που μεταφράζεται σε μία ολόκληρη αίθουσα του Ζαππείου αφιερωμένη
σε πολύ μικρά και άγνωστα οινοποιεία, σε κρασιά από αφανείς ποικιλίες αμπέλου
και σε κρασιά ελάχιστης παρέμβασης (φυσικά κρασιά, βιοδυναμικής καλλιέργειας,
ζυμωμένα σε αμφορείς, ζυμωμένα με άγριες ζύμες, παλαιωμένα στο βυθό της
θάλασσας, κ.ά.).


Στις καινοτομίες αυτές, όπως αναφέρει το fpress.gr, πρέπει να προστεθεί και η εδραιωμένη
«Πλατεία Γευσιγνωσίας» του Οινοράματος με θέμα «Discover Greek Wines», όπου
παρουσιάζονται τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα με σύστημα
αυτοεξυπηρέτησης, δηλαδή οι επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης δοκιμάζουν
ασυνόδευτοι 250 κρασιά κάνοντας κατά κάποιο τρόπο μια προεπιλογή προτού
περιπλανηθούν ανάμεσα στα περίπτερα των εκθετών. Όπως τα τελευταία δύο χρόνια,
το Οινόραμα συνοδεύεται από την εβδομάδα κρασιού «Athens Wine Week» που φέτος
έπεται της έκθεσης, Δευτέρα 13 με Κυριακή 19 Μαρτίου 2017.


Κατά τη διάρκεια της Athens Wine Week θα οργανωθούν ειδικές εκδηλώσεις
για το κρασί (γευσιγνωσίες, master classes, οινικά δείπνα κ.ά.), σε διάφορα
σημεία της πόλης. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι δράσεις «Μαγειρεύοντας για το
κρασί» και «Athens Wine Week Flights», σε συνεργασία με εστιατόρια και wine bar
αντίστοιχα, όπου οι μεν και οι δε θα προτείνουν στους καταναλωτές ειδικά
σχεδιασμένα μενού σε προνομιακές τιμές.






share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.