Quantcast
Αγοραστός: H κυβέρνηση δεν δεσμεύεται για την αύξηση της χρηματοδότησης των Περιφερειών - enikonomia.gr
share

Αγοραστός: H κυβέρνηση δεν δεσμεύεται για την αύξηση της χρηματοδότησης των Περιφερειών

δημοσιεύτηκε:

Στο σοβαρό θέμα της χρηματοδότησης των Περιφερειών από την κεντρική εξουσία, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κώστας Αγοραστός.
Μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση στη Λάρισα για τον απολογισμό των έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο κ. Αγοραστός εκτίμησε πως η κυβέρνηση «δεν απαντά στα ορισμένα σημαντικά ζητήματα της αυτοδιοίκησης. Δεν δεσμεύεται για την αύξηση της χρηματοδότησης των Περιφερειών που είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε, καθώς η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό έχει μειωθεί για λειτουργικές δαπάνες κατά 60%, με αποτέλεσμα να προκαλούνται στρεβλώσεις στο έργο των Περιφερειών» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τον νέο κρατικό προϋπολογισμό του 2017, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είπε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως «προβλέπεται να είναι μειωμένο κατά 450 εκατ. ευρώ το αποδιδόμενο ποσό στις Περιφέρειες για τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, σε σύγκριση με τα θεσμοθετημένα έσοδα»

Ο κ. Αγοραστός τόνισε για το θέμα, πως αν υπήρχαν αυτοί οι πόροι θα είχαν γίνει ακόμα περισσότερα έργα, θα υπήρχαν περισσότερες πρωτοβουλίες, θα δημιουργούταν περισσότερες θέσεις εργασίας αλλά θα έπεφταν και περισσότερα χρήματα στην τοπική οικονομία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.