Quantcast
Ξυδάκης στον Realfm 97,8: Θα υπάρξουν περικοπές αλλά και αναπτυξιακά μέτρα - enikonomia.gr
share

Ξυδάκης στον Realfm 97,8: Θα υπάρξουν περικοπές αλλά και αναπτυξιακά μέτρα

δημοσιεύτηκε:

Θα υπάρξουν μέτρα περικοπών αλλά και αναπτυξιακά μέτρα είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Έχουμε έναν οδικό χάρτη, ξέρουμε τι χρειαζόμαστε, ξέρουμε τι καταρχάς έχει συμφωνηθεί, να υπάρχουν μέτρα αναπτυξιακά, αντιυφεσιογόνα, χώρια από τα μέτρα περικοπών τα οποία φαίνεται αναγκαστικά τα βάζουν στο τραπέζι οι Ευρωπαίοι επειδή τα ζητεί το ΔΝΤ. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι τις επόμενες ημέρες, εφόσον επιτευχθεί αυτή η συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, θα έχουμε μία πλήρη εικόνα» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ο κ. Ξυδάκης είπε «υπάρχουν δεδομένα να κλείσει η αξιολόγηση πριν από το Πάσχα, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο γίνονται οι συζητήσεις. Διεξάγεται μία συζήτηση εντατική και σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και σε πολιτικό».

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι βουλευτές έχουν και συναίσθηση και επίγνωση της πραγματικότητας και αίσθηση ευθύνης και αγωνία. Από εκεί και πέρα πρέπει να δούμε πώς θα αποκρυσταλλωθούν οι προτάσεις. Το να σεναριολογούμε δεν βοηθούμε τους συμπολίτες μας, ούτε τους βουλευτές, ούτε καν τους Έλληνες διαπραγματευτές που κάθονται στο τραπέζι του Χίλτον με τους συνομιλητές τους», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα εάν είναι συμφωνημένο με τους θεσμούς ότι θα υπάρξει πακέτο ψήφισης μέτρων αλλά και αντίμετρων ή αυτό είναι ακόμα στη διαπραγμάτευση ο κ. Ξυδάκης απάντησε ότι «περί αυτού διαβεβαίωσε ο κ. Τσακαλώτος προχθές στη Βουλή… Συζητείται εάν το ΔΝΤ θα μείνει με αυτή τη βάση του 2%, την οποία δεν ξέρουμε πως την υπολογίζει, τι λαμβάνει υπόψη του από τη δημοσιονομική πορεία του 2016 για το οποίο έχει από ασαφή έως άγνωστη εκτίμηση… Δεν ξέρουμε επίσης ακριβώς με ποια βάση κάνει υπολογισμούς για τα δημοσιονομικά του 2018. Αυτά πρέπει το Ταμείο να τα βάλει στο τραπέζι. Οι Ευρωπαίοι έχουν δεχθεί τα στοιχεία και της ΕΛΣΤΑΤ και τα στοιχεία της Eurostat, το ίδιο έχουν δεχθεί και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης.»

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.