Quantcast
Γεωργιάδης στον Realfm 97,8: Τσίπρας και Τζανακόπουλος δεν έχουν καταλάβει πώς λειτουργούν οι αγορές - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης στον Realfm 97,8: Τσίπρας και Τζανακόπουλος δεν έχουν καταλάβει πώς λειτουργούν οι αγορές

δημοσιεύτηκε:

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην κριτική που δέχτηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Σχετικά με την κριτική που δέχθηκε από τον κ. Τζανακόπουλο, ότι ευρισκόμενες στο Λονδίνο και μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς δημιούργησε ένα κλίμα ξεπουλήματος γύρω από την Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «όποιος ακούσει αυτές τις συνεντεύξεις θα καταλάβει πόσο άδικη ήταν η κριτική. Βρέθηκα σε δύο κανάλια στο CNBC και στο Skynews, με ένα τεράστιο ακροατήριο και υπερασπίστηκα μετά πάθους της Ελλάδα. Οι δηλώσεις μου έπαιξαν σε όλες τις εφημερίδες τις οικονομικές του Λονδίνου, και τις ηλεκτρονικές και τις έντυπες, με τους τίτλους ότι ο αντιπρόεδρος της αντιπολίτευσης ξακαθαρίζει ότι η Ελλάδα μένει στο ευρώ και ξεκαθαρίζει ότι η αξιολόγηση θα κλείσει. Το να βγαίνει ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Λονδίνο, που τον ακούν όλοι οι διεθνείς επενδυτές και να λέει ότι η συζήτηση περί Grexit έχει τελειώσει, ότι η αξιολόγηση θα κλείσει οπωσδήποτε και ότι από εδώ και εμπρός η οικονομία μας θα πηγαίνει μόνο καλύτερα, άρα πρέπει να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα τώρα, γιατί από εδώ και εμπρός μόνο θα ανεβαίνει η αξία τους, αυτό είναι κατά της Ελλάδος και κατά της κυβέρνησης;» και πρόσθεσε:

«Σε όποιον επενδυτή και να μιλάς και υψηλές να είναι οι τιμές που έχεις να του πουλήσεις, φθηνά του λες ότι είναι οι τιμές. Ποτέ δεν πας να φέρεις έναν επενδυτή λέγοντας του, έλα τώρα που είναι πολύ ακριβά γιατί αργότερα θα είναι φθηνότερα. Εκτός εάν ο κ. Τζανακόπουλος νομίζει ότι μπορεί να πείσει τον οποιονδήποτε επενδυτή λέγοντας του “τι ωραία που είναι τώρα πολύ ακριβά οι τιμές έλα να αγοράσεις”. Αυτά δεν γίνονται. Η φράση μου buy Greece για όποιον ξέρει οικονομικά φυσικά αναφέρεται στα κρατικά ομόλογα. Η μόνη ελπίδα για να βγει η Ελλάδα από το μνημόνιο είναι να πέσουν τα επιτόκια δανεισμού. Για να πέσουν τα επιτόκια δανεισμού πρέπει αυτοί που χειρίζονται τους λογαριασμούς των ομολόγων να τοποθετηθούν στα ελληνικά ομόλογα. Όταν αυτοί αρχίσουν να τοποθετούνται στα ελληνικά ομόλογα, η μαζική τους τοποθέτηση στα ομόλογα θα ρίξει τα επιτόκια και τότε η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο. Άντε να το εξηγήσεις αυτό στον κ. Τζανακόπουλο, άντε να το εξηγήσεις στον κ. Τσίπρα, που δεν έχουν καταλάβει ακόμα πώς δουλεύουν οι αγορές και πώς δουλεύουν τα λεφτά.»

Σχετικά με την ομιλία του στο London School of Economics και τα σχόλια που έκανε για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «φαντάζομαι ότι είναι πολύ καλύτερα από την εποχή που ο κ. Τσίπρας, ως υποψήφιος πρόεδρος της Αριστεράς, έλεγε τον Σαμαρά Χούντα. Η αντιπολιτευτική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ από εμένα δεν έχει ξεχαστεί για να είμαι ειλικρινής. Ήμουν σε ένα σημαντικό φόρουμ αλλά ακόμα και αυτό που είπα για την αγάπη του κ. Τσίπρα για την εξουσία, το είπα για να τεκμηριώσω το πόσο βέβαιος είμαι ότι θα κλείσει η αξιολόγηση.»

Ερωτηθείς για την παρέμβαση του κ. Μεϊμαράκη ότι είναι «τσάμπα μαγκιά» το να λες δεν θα ψηφίσω τα μέτρα όταν είσαι σίγουρος ότι θα τα ψηφίσει η άλλη πλευρά και ότι το καλοκαίρι του 2015 ήταν μία εντελώς διαφορετική κατάσταση ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «ο κ. Μεϊμαράκης τότε επέλεξε μία πολύ αξιοπρεπή και εθνικά υπεύθυνη στάση. Αυτό που στην ουσία προσπάθησε να κάνει ήταν να πείσει τον κ. Τσίπρα να φτιάξει μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και να πάμε όλοι μαζί να διαπραγματευτούμε με την τρόικα…Ο κ. Μεϊμαράκης είναι συνεπής σε αυτό που διαχρονικά έλεγε. Σε καμία περίπτωση αυτό που είπε εχθές δεν ήταν αμφισβήτηση της σημερινής πολιτικής γραμμής της ΝΔ και ασφαλώς δεν υπάρχει κανένα εσωτερικό ζήτημα στη ΝΔ με τις χθεσινές δηλώσεις του κ.Μεϊμαράκη».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.